O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
VELIKI BROJ STARIH VOZILA BIĆE SKLONJEN S ULICE
13. Maj 2018. godine
Blic
TEHNIČKI PREGLEDI U SKLADU SA DIREKTIVAMA EU U AMSS-u su rekli Tanjugu da je prosečna starost voznog parka u našoj zemlji oko 16 godina i da će zbog primene novog Pravilnika o tehničkom pregledu vozila veliki broj vremešnih četvorotočkaša biti sklonjeno sa ulice. Direktor Centra za motorna vozila AMSS Milan Božić kaže da ima i starih dobro održavanih automobila koji će moći bez problema da prođu tehnički pregled. Napomenuo je da je kod nas problem u tome što vozači malo ulažu u održavanje automobila. Na primer, Francuska kada je uvela rigorozan tehnički pregled, svi stari modeli „renoa“, spaček i slično, istog sekunda su sklonjeni sa ulice jer nisu više mogli da se registruju. Pretpostavljam da će se i kod nas desiti nešto slično - dodao je Božić. On je istakao da je sasvim opravdano da neko kaže vozačima neispravnih vozila - ti više ne možeš ovo da voziš dok ne popraviš. Naglasio je da novi propisi u toj oblasti kod nas idu ka povećavanju nivoa tehničke ispravnosti vozila, odnosno ka izjednačavanju sa tehničkim pregledima u Evropi. Ni u Evropi ne postoji jedinstven sistem nego svaka zemlja ima svoju regulativu, ali postoje minimalni zahtevi defi nisani evropskom direktivom, a svaka zemlja je dužna da prema svojim potrebama napravi propise koji će biti stroži od toga. Prema tome, i naša zemlja je odlučila da pooštri ta pravila - navodi on. Prema njegovim rečima, naši propisi za tehnički pregled nisu mnogo menjani od osamdesetih godina prošlog veka, kao i da su još tada bile predviđene detaljne provere tehničke ispravnosti, ali da se nisu striktno primenjivale. Po novom pravilniku tehnički pregled će trajati do 35 minuta i neće moći da ga prođu automobili sa korozijom, oštećenom šoferšajbnom, neispravnim trapovima, lošim gumama, ako nemaju fi ltere i slično. Gotovo trećina od tih vozila koja su neispravna ima neispravne kočnice, što je vrlo ozbiljan problem - dodao je Božić. Tehnički pregled sada košta između 1.200 i 1.500 dinara, a fi rme koje se bave tehničkim pregledima su u medijima iznosile da bi tehnički pregled po novim pravilima trebalo da košta oko 3.500 dinara. Država tek treba da odredi minimalnu cenu tehničkog pregleda. Ako vlasnici automobila starijih od 15 godina obave registraciju posle 5. jula, prvi šestomesečni pregled će imati od sledeće godine. Tanjug

Antrfile:

Korozija ne prolazi

Mali procenat korozije je dozvoljen. U evropskim zemljama, na primer u Nemačkoj, ako je auto korodirao, majstor uzme šrafciger i lupa po automobilu i ako prođe kroz limariju, ne može da prođe tehnički.
Korodiran auto nigde u Evropi ne može da prođe tehnički pregled, pa zašto bi ovde prolazio? - naveo je Božić.
Ističe da i sada na tehničkom treba da se provere pneumatici, da li brzinska karakteristika ili njihova nosivost odgovoraju tom tipu vozila.
Autor: PRENETO
Nemci vape za radnicima
05. Oktobar 2018. godine
Zbog ovoga se igra Liga šampiona
03. Oktobar 2018. godine
Arhiva vesti