O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
„ŽELEZNICE” PRODAJU IMOVINU VREDNU 16 MILIJARDI DINARA
17. Jul 2017. godine
Dnevnik
VELIKO SPREMANjE U VELIKOJ DRŽAVNOJ FIRMI Pre nekoliko dana „Železnice Srbije” raspisale su javni poziv za fer procenu tržišne vrednosti nekretnina u vlasništvu te kompanije na dan 31. decembar 2016. godine. Na spisku imovine, čija se procena vrednosti traži, nalazi se ukupno 286 nepokretnosti. U pitanju su lokali, magacini, prodavnice, objekti upravnih zgrada, hoteli, garaže i drugo u više gradova širom Srbije. Železnice imaju imovinu u Beogradu, Nišu, Leskovcu, Boru, Zaječaru, Koviljači, Vrnjanskoj banji, Sremskoj Mitrovici, Rumi, Kraljevu, Lapovu, Vrnjačkoj Banji, Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Somboru, Čačku... Među najatraktivnijim nepokretnostima u Beogradu su hotel „Beograd” u Nemanjinoj ulici, lokali u Cvijićevoj, Krunskoj, Njegoševoj, a na spisku je i hotel „Železničar” u Vranjskoj banji, kao i vila „Milika” u banji Koviljači. U istoj banji traži se i procena vrednosti restorana... Ponude se dostavljaju najkasnije do 19. jula, a odluka o dodeli ugovora biće doneta do kraja ovog meseca. Početkom godine ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da su srpske železnice popisale svu imovinu i da je utvrđen njen višak vredan oko 16 milijardi dinara, koji će, kako je planirano, biti prodat. – „Železnice” su popisale svu imovinu još pre tri meseca – rekla je tada Zorana Mihajlović. – Prvi put u istoriji otkada postoji železnica popisana je imovina i raščlanjena je na četiri železnička preduzeća. Utvrđeno je da ima imovinu po knjigovodstvenoj vrednosti vrednu 16 milijardi dinara, a Vlada Srbije će doneti odluku da se to proda. Videćemo koja će vrednost biti na tržištu, to su neke stare stvari. Inače, „Železnice Srbije” su tokom prošle godine popisivale svoju imovinu i ispostavilo se da su se zaista prvi put na tom spisku našle i one nekretnine koje su godinama bile „zaboravljene” i koje nisu bile u bilansu stanja i imovine. Prvi rezultati popisa, nastalih na inicijativu Zorane Mihajlović, pokazali su se godinama nije popisivalo zemljište „Železnice”, vredno 1,7 milijardu, građevinski objekti od 4,7 milijarde dinara, oko 4.000 kvadratnih metara, među kojima i oko 30 stanova, nekoliko ugostiteljskih objekta, pa čak i nekoliko železničkih stanica. Tu je i oprema vredna 4,4 milijarde dinara, u kojoj su lokomotive i vagoni, kao i investicioni objekti vrednosti 2,2 milijarde dinara. U samim „Železnicama Srbije” nisu sporili da se pravo stanje imovine vidi tek sada kada je napravljen pravi i po prvi put tačno utvrđen popis, ali tvrde da se za tu imovinu znalo. U pi-ar službi „Železnica” objasnili su da se „ne može reći da se za tu imovinu nije znalo jer je i ranije bila u vlasništvu ’Železnica’, ali se u velikom poslovnom sistemu nije postavljalo pitanje njene potrebe i svrsishodnosti, niti se rešavao njen status”.

Antrfile:

Autor: LJ. MALEŠEVIĆ
Arhiva vesti