O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
FAKULTETI NA STALNOJ PROVERI
23. Jul 2018. godine
Večernje novosti
PROF. DR JELENA KOČOVIĆ, DIREKTORKA NACIONALNOG AKREDITACIONOG TELA, NAJAVLjUJE Obaviće se i provera gde su sve profesori istovremeno angažovani UNIVERZITETI, fakulteti i visoke škole u narednim godinama biće češće i ozbiljnije kontrolisani. Neće biti dovoljno, kao do sada, da se akredituju i onda nekoliko godina niko ne proverava da li i dalje poštuju sve standarde. Dešavalo se mnogo puta da privatni fakulteti samo za period akreditacije zaposle potreban broj kvalitetnih profesora, a čim akreditacija prođe, nastavu drže oni koji za to nisu kvalifikovani. Posle više od pola godine čekanja, u skladu sa novim Zakonom o visokom obrazovanju, izabrana je uprava novoformiranog Nacionalnog akreditacionog tela (NAT). Komisija za akreditaciju je sada stručni organ NAT. Jedan od prvih poslova koji očekuje NAT zasigurno će biti registar nastavnika u visokom obrazovanju - da zna ko šta i gde radi i da se ne događa da neko bude angažovan na većem broju fakulteta i visokih škola istovremeno, sa 500 odsto radnog vremena. Za direktorku NAT izabrana je prof. dr Jelena Kočović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Prof. Kočović za “Novosti” kaže da je visoko obrazovanje u Srbiji veoma kompleksno, sa poznatim problemima. O tome, objašnjava, najbolje govore ispoljene neujednačenosti u nivou znanja i kompetentnosti kadrova, obrazovanih na različitim visokoškolskim ustanovama iz istih oblasti. Najavljuje da će za sve u procesu akreditacije važiti ista pravila i da neće biti povlašćenih. - U oblasti visokog obrazovanja opstaće svi koji ispunjavaju propisane standarde sa posebnim akcentom na kadrovskom i prostornom standardu - kaže prof. Jelena Kočović. - Imaćemo mehanizme da proverimo opterećenost nastavnika i na koliko visokoškolskih institucija su istovremeno angažovani. Takođe, pojačaće se eksterne provere kvaliteta i to od strane nezavisnih stranih eksperata koje ćemo angažovati. Kvalitetan sistem visokog obrazovanja je od ključnog značaja za našu zemlju. Zbog toga ćemo u prvi plan staviti proveru kvaliteta, da bismo bili sigurni da li i u narednih sedam godina, po dobijanju akreditacije, visokoškolska ustanova ispunjava sve propisane standarde. To je jedini način da unapredimo oblast koja je prioritet i uslov održivog razvoja Srbije. Visoko školstvo, kaže, moraće da prati zahteve tržišta i, u skladu sa time, školuje kadrove, ali na pravi način, kvalitetne i kompetentne. Iako, sa jedne strane, objašnjava naša sagovornica, imamo hiperprodukciju pojedinih kadrova, u celini i dalje nemamo dovoljan broj visokoobrazovanih. Dodaje i da su dobri kadrovi oni koji su posle završenih fakulteta osposobljeni za rad u praksi, odnosno koji poseduju upotrebljiva znanja i veštine i koji mogu da odgovore zahtevima modernog vremena.

Antrfile:

NOVI ČLANOVI

IZABRANI su i novi članovi Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta, koja je u nadležnosti Nacionalnog akreditacionog tela. - Drago mi je što su se u sastavu Komisije našli i veoma poznati, ugledni profesori. Očekujem od svih članova KAPK-a, kao i od recenzenata da nezavisno, profesionalno i moralno obavljaju svoj posao - naglašava prof. Kočović.

NEĆE BITI POVLAŠĆENIH

NEĆE biti povlašćenih. Svi učesnici su u istom položaju i svi moraju ispuniti standarde da bi se akreditovali i održali akreditaciju - izričita je prof. Kočović. - Kada se znaju pravila igre i kada se ona dosledno poštuju, nema mesta pritiscima. Sistem visokog obrazovanja mora biti zasnovan na težnji za dostizanjem što višeg nivoa znanja i kompetencija koje će poneti kadrovi koji se obrazuju, a ne na pritiscima bilo koje vrste da to ne bude tako. Trebalo bi uspostaviti sistem rangiranja visokoškolskih ustanova po kvalitetu. To bi bio dobar stimulans za zdravu konkurenciju.
Autor: I. MIĆEVIĆ
Nemci vape za radnicima
05. Oktobar 2018. godine
Zbog ovoga se igra Liga šampiona
03. Oktobar 2018. godine
Arhiva vesti