O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
TAČKA NA AFERU NESTALIH BEBA
3. Oktobar 2018. godine
Večernje novosti
PREDLOG ZAKONA O KRAĐI MALIŠANA STIĆI ĆE PRED POSLANIKE DO KRAJA MESECA Roditelji nezadovoljni, traže povlačenje propisa i pojedinačne istrage SKUPŠTINSKI Odbor za pravosuđe će sredinom oktobra razmatrati zakon o nestalim bebama, najavila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković. Istovremeno, tri udruženja roditelja nestale novorođenčadi, kako saznaju "Novosti", pripremila su peticiju koju je potpisalo 8.000 građana, kojom traže da Vlada ovaj zakon povuče iz procedure. Peticija će biti predata danas. - Predlog zakona nalazi se u proceduri i Ministarstvo pravde veruje da će uskoro biti pred narodnim poslanicima. Održavanje Odbora za pravosuđe obavezni je deo skupštinske procedure prilikom stavljanja na dnevni red svakog predloga zakona. Na sastanku Odbora prisustvuje i predstavnik institucije koja je zvanični predlagač nacrta teksta zakona - kažu u Ministarstvu. Udruženja roditelja nestalih beba Srbije i Vojvodine i Beogradska grupa roditelja nezadovoljni su, međutim, i traže leks specijalis, koji bi omogućio da postupci krađe dece ne budu zastareli, što većina jeste. Takođe traže istrage o svakom pojedinačnom slučaju nestanka dece i DNK registar roditelja i mališana. Oni smatraju da je cilj zakona samo da se utvrdi status novorođenog deteta. To znači da sud može da utvrdi da je neko dete živo, ali ne i gde je i ko je odgovoran za njegovu krađu. - Zato podnosimo peticiju Vladi i tražimo da povuče predlog iz procedure. Još u septembru smo obavestili Komitet ministara Saveta Evrope, koji je zadužen da prati koliko Srbija ispunjava presude Evropskog suda za ljudska prava, da nema nikakvog pomaka. Komitet će ponovo raspravljati o Srbiji u decembru i videćemo koje mere će preduzeti - kaže Goran Filipović iz Beogradske grupe roditelja. Inače, Vlada Srbije je još 8. marta usvojila Predlog zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođenje dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Srbiji (tzv. Zakon o nestalim bebama). Nacrt je bio na javnoj raspravi 2015, a Skupštini je, sa pozitivnim mišljenjem Saveta Evrope, poslat 2016. godine.

Antrfile:

KAZNE ZA OPSTRUKCIJU

PREDLOGOM zakona se uređuje postupak u kome će sud utvrditi činjenice o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta ili zdravstvenih ustanova, kao i postupak u kome se dosuđuje nematerijalna odšteta. Predviđeno je postupanje sudova po hitnom postupku na zahtev roditelja ili bliže rodbine, novčano kažnjavanje svih koji izbegavaju da dostave dokumentaciju ili koji opstruišu proces, ali i hitne istrage policije po nalogu nadležnih.
Autor: V. CRNJANSKI SPASOJEVIĆ
Nemci vape za radnicima
05. Oktobar 2018. godine
Zbog ovoga se igra Liga šampiona
03. Oktobar 2018. godine
Arhiva vesti