O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
BANKAR DUŽNIKU TRAŽI ZAPOSLENJE
10. Jul 2017. godine
Večernje novosti
NAŠI EKONOMISTI TVRDE DA POLJSKI MODEL REPROGRAMA KREDITA NIJE REALAN REPROGRAM kredita u Srbiji za dužnika koji upadne u probleme podrazumeva preračunavanje duga, produžetak roka otplate i omogućavanje niže rate. Uz eventualno nekoliko meseci mirovanja, kada banka "u tišini" samo obračunava kamatu, a ne skida dužniku ni dinara. Međutim, pojam reprograma u Poljskoj, potpuno je drugačiji i podrazumeva da bankar za dužnika koji ostane bez posla mora da pokuša da nađe - novo zaposlenje! Poljske banke će, naime, od 22. jula, po novoj regulativi, morati pre aktiviranja hipoteke i prodaje stana problematičnog dužnika, da mu ponude reprogram koji prvo podrazumeva pronalaženje posla ili čak pomoć u zbrinjavanju dece. Ovo se odnosi samo za stambene kredite i dužnike koji u međuvremenu ostanu bez posla, pa više ne mogu redovno da namiruju rate. Koliko je ovakvo rešenje realno i da li je moguće primeniti ga i u Srbiji? Ekonomista LJubomir Madžar smatra da to nije dobro ni za Poljsku, a ne bi bilo ni za našu zemlju. Banke imaju svoju delatnost. Nije njihov posao da bilo kome nalaze zaposlenje, pa ni dužnicima. To je bizarno rešenje i verujem da ni u Poljskoj neće moći da se održi - ocenio je Madžar za "Novosti". Dejan Gavrilović, predsednik Udruženja za zaštitu potrošača "Efektiva", takođe smatra da ovakvo rešenje nije održivo. Nije bankar "hedhanter" koji juri savršenog radnika za neku kompaniju, već je njegov posao naplata duga - smatra Gavrilović. - Sve to me podseća na priču o ličnom bankrotu. Jer, i u njemu je predviđeno da lični stečajni upravnik organizuje prihode i potrošnju bankrotiranog dužnika, što uključuje i pronalaženje boljeg posla. Pa zamislite: neko se bori za život i egzistenciju, grca u kreditima, otplaćuje ih, i sada će da se pojavi neki "vanzemaljac" u liku tog upravnika, koji će sve da reši čarobnim štapićem. To je neizvodljivo.

Antrfile:

KONTROLA
EKONOMISTA LJubomir Madžar ističe da u modelu reprograma gde bi banka tražila posao dužniku postoji problem kontrole. On dodaje da država ne može da natera bankare da dužnicima traže zaposlenje i da će oni to izbegavati.
Autor: D. I. KRASIĆ
Arhiva vesti