O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
MEKALISTER: NADAM SE DA ĆE ISTRAGE O "SLUČAJU SAVAMALA" USKORO DONETI REZULTATE
9. Jun 2017. godine
Danas
Izvestilac za Srbiju Evropskog parlamenta govori za rođendansko izdanje Danasa Plenarna debata o Izveštaju Evropskog parlamenta o Srbiji predviđena je za 13. jun. Glasanje će se odigrati 14. juna. Grupe u Evropskom parlamentu, koje predstavljanju njihovi izvestioci, imale su priliku da podnesu amandmane do 7. juna, navodi u razgovoru za rođendansko izdanje Danasa Dejvid Mekalister, izvestilac za Srbiju i predsednik Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta, odgovarajući na pitanje kada će biti usvojena Rezolucija EP o Srbiji. Podsetimo, taj dokument uglavnom se usvaja sredinom marta, ali ovoga puta proces je odložen zbog predsedničkih izbora održanih u Srbiji, kao i zbog predstojećih parlamentarnih izbora na Kosovu. Kako ocenjujete tempo evropske integracije Srbije? Očekujete li da nova pregovaračka poglavlja uskoro budu otvorena? - Srbija je na svom putu prema Evropskoj uniji. Osam poglavlja je već otvoreno, a dva su i privremeno zatvorena. Ja se iskreno nadam da će dalja poglavlja biti otvorena ove godine. Država sprovodi ambicioznu agendu ekonomskih reformi, što je već dalo rezultate. Takođe, Srbija je pokazala da je posvećena regionalnoj saradnji i pomirenju. Ipak, potrebno je učiniti više da bi se garantovala vladavina prava. To uključuje reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije. Kako gledate na političku situaciju u Srbiju posle izbora novog predsednika države, kao i na proteste koji su pokrenuti nakon 2. aprila? - Srbija je sidro stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Uveren sam da će predsednik Vučić, novi premijer i srpski parlament Srbiju "kormilariti" tako da se Srbija približi Evropskoj uniji. Što se tiče održavanja predsedničkih izbora, imam poverenja u preporuke OEBS/ODIHR (Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava, prim. M. S.), koje tek treba da budu objavljene, kao i u izveštaj Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE), u kojem je ocenjeno da su glasači mogli da slobodno biraju, iako su uočeni neki proceduralni nedostaci. U nacrtu vaše rezolucije o Srbiji pomenuli ste nužnost rešavanja "slučaja Savamala". Šta mislite o činjenici da ovaj slučaj još nije rešen? - U izveštaju Evropskog parlamenta o Srbiji mi smo uzeli u obzir kontroverzne događaje u Beogradskom kvartu Savamala, sa naročitim osvrtom na uništavanje privatne imovine. Nadam se da će istrage uskoro doneti rezultate. Prema vašem mišljenju, može li mogući izbor Ramuša Haradinaja za novog premijera Kosova da ugrozi briselski dijalog Beograda i Prištine? - Važno je i za Beograd i za Prištinu da ostvare napredak i sprovedu Briselski sporazum, kako bi se približili ostvarenju njihovog zajedničkog cilja o pridruživanju Evropskoj uniji. Umesto da spekulišemo o tome ko će postati novi premijer Kosova, treba da sačekamo izbore za Skupštinu Kosova i da se nadamo brzom povratku za pregovarački sto nakon toga.

Antrfile:

"Opozicija važna za demokratiju"

Kako gledate na rad opozicionih stranaka u Srbiji?
- Nije moj zadatak da sudim o radu srpske opozicije. Ipak, rad i prava parlamentarne opozicije su od velike važnosti za svaku demokratiju.
Autor: MARIJA STOJANOVIĆ
Arhiva vesti