O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
SRPSKI GRAĐEVINARI DA NE BUDU ŠEGRTI STRANCIMA
3. Oktobar 2017. godine
Dnevnik
GRADI SE VELIKI KONZORCIJUM DOMAĆIH KOMPANIJA Potpedsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je sastanak s predstavnicima „Energoprojekta” o aktuelnim projektima i predstojećem formiranju konzorcijuma građevinskih kompanija, iza kojeg bi stajala država. Kako je objasnila, cilj je da se građevinska operativa Srbije „podigne”, odosno da se da se formira jedna kompanija ili konzorcijum iza kojeg će biti država, a s kojim možemo biti operativni i spremni da učestvujemo na projektima, ne samo u Srbiji nego i van nje. Ona je uoči sastanka s većinskim vlasnikom i predsednikom Nadzornog odbora „Energoprojkta” Dobroslavom Bojovićem navela i da je cilj takvog budućeg organizovanja da naše kompanije postanu glavni izvođači na velikim infrastrukturnim projektima u zemlji i inostranstvu. – To je ideja od koje sad krećemo i o kojoj ćemo razgovarati – rekla je Zorana Mihajlović, i napomenula da je „Energoprojekt” najveća i najbitnija građevinska kompanija u Srbiji, te da će s njom to pitanje biti otvoreno. Kako je primetila, danas su naše kompanije uglavnom podizvođači, što je i „Energoprojekt” na Koridoru 11. Kazala je u tom smislu da je interes države da osposobi, ne samo „Energoprojekt” nego i druge domaće kompanije, da budu i glavni izvođači. – Nisu važni samo oni, važni su i instituti i projektne kuće. Jednako su važne i banke, zato što ništa nećemo uraditi ako ne budemo imali mogućnost davanja garancija, finansijsku podršku, a da država bude podrška u tome – navela je Zorana Mihajlović. Inače, ona je uoči sastanka rekla da će s predstavnicima „Energorpojekta” razgovarati o projektima u železničkoj i drumskoj infrastrukturi, a koji su od strateškog značaja i kako da njihova realizacija bude još uspešnija. – Da počnemo, nadam se, jedan ambiciozan i neophodan projekat objedinjavanja građevinske industrije Srbije, koja sigurno može više i bolje. „Energoprojekt” je spreman i posvećen toj ideji – rekao je Bojović. – S obzirom na to da to radimo u 23 zemlje sveta, nema razloga da to ne radimo i ovde u Srbiji. On je istakao da je kreditni kapacitet „Energoprojekta” veći od pola milijarde evra. Naglasio je da je „Energoprojekt” stabilna kompanija i posle promene vlasničke strukture i da se time što je postao većinski vlasnik kompanije ništa ne menja u upravljanju i poslovanju. U „Energoprojektu” država ima vlasnički udeo od 34,58 odsto.

Antrfile:

Znamo kuda idemo

– Nismo još definisali kako to treba da izgleda, ali imamo cilj, znamo šta želimo, hoćemo jednu jaku grupu kompanija koja može biti organizovana na razne načine u skladu sa zakonom, a koja bi trebalo da bude sposobna, da ima i ljude i modernu opremu da može da nastupa i vodi projekte od početka do kraja na našoj teritoriji i van naše teritorije – pojasnila je ministarka Mihajlović.

Autor: D. V.
Arhiva vesti