O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
KONSOLIDACIJA U BANKARSKOM SEKTORU U PUNOJ BRZINI
29. Maj 2018. godine
Danas
Beograd - Dugo vremena su stručnjaci ukazivali kako je za malo tržište kakvo je srpsko preko 30 banaka i previše. Iz godine u godinu najavljivana je konsolidacija, da bi se u prethodne dve godine ona zaista i desila. Zanimljivo je da su srpsko tržište napustile sve grčke banke, sem jedne, Eurobanke. Naime, kako je Danas pisao još početkom 2017. da su sve grčke banke u Srbiji na prodaju, veći deo toga se i ostvario. Pireus banku je sredinom prošle godine kupila Direktna banka, a u stvari KBM banka iz Kragujevca koju su prethodne godine kupili srpski biznismeni Andrej Jovanović i Bojan Milovanović. Nekako u isto vreme odvijalo se preuzimanje grčke Alfa banke od strane AIK banke koja se nalazi u vlasništvu Miodraga Kostića. Na kraju, pred sam kraj prošle godine objavljena je prodaja Vojvođanske banke koja je bila u vlasništvu Nacionalne banke Grčke mađarskoj OTP banci. Sve tri banke su prethodnih godina kuburile sa profitabilnošću i problematičnim kreditima. U 2017. godini Vojvođanska je zabeležila gubitak od 2,1 milijarde dinara, a Pireus je završila sa skromnim plusom od 400 miliona dinara, nakon ogromnih gubitaka u 2013, 2014. i 2015. godini. Alfa banka pošto je integrisana u AIK banku nije iskazala rezultat u prošloj godini ali je u 2016. imala svega 678 miliona dinara dobiti, nakon gubitka u 2015. Najveća od grčkih banaka u Srbiji, Eurobanka, ne samo da nije prodata, već prema rečima predsednice Izvršnog odbora Slavice Pavlović gleda da poveća tržišno učešće, pa će razmisliti i o akviziciji ako se ukaže prilika. U prošloj godini ova banka je ostvarila dobit od 2,2 milijarde dinara, a u 2016. godini dve milijarde, dok je 2015. dobit iznosila celih 2,9 milijardi dinara. Ova banka je prošle godine po visini aktive zauzimala 4,7 odsto tržišta. Sa aktivom od 158,4 milijardi dinara Eurobanka se našla na osmom mestu među bankama. Ipak, Eurobanka se povukla sa dva veoma velika tržišta, iz Ukrajine i Rumunije. Vlasnika je prošle godine promenila i kiparska Marfin banka koju je kupio ruski biznismen Igor Kim, ali preko češke Ekspobanke. Tokom 2016. godine vlasništvo je promenila i nekadašnja Hipo alpe adria banka koju su svojevremeno pratile razne afere, a kupio je američki investicioni fond Advent u partnerstvu sa EBRD i odmah joj promenio ime u Adiko banku. Godinu pre toga na tržište je ušla i prva turska banka, kada je Halk banka kupila Čačansku. Sa ovim se ne završava turbulencija na bankarskom sektoru koji je prošlu godinu završio sa 29 banaka, a do pre sedam, osam godina ih je bilo čak 35. Naime, već godinama se najavljuje privatizacija druge banke po veličini na tržištu, Komercijalne čiji je najveći akcionar država uz EBRD i druge međunarodne fondove. Takođe, početkom ove godine Ministarstvo finansija raspisalo je poziv za dostavljanje pisama o zainteresovanosti za državni udeo od 20,2 odsto u Jubmes banci na koji se javilo šest investitora. Uz to, nezvanično se pominje i odlazak Sosijete ženeral banke iz Srbije, o čemu nema zvaničnih potvrda.

Antrfile:

Autor: M. O.
Arhiva vesti