O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
STATUS RUSA U NIŠU PRED MINISTRIMA
19. Jul 2017. godine
Večernje novosti
VLADA SRBIJE USKORO ĆE RASPRAVLJATI O RUSKO-SRPSKOM CENTRU Dačić: Imunitet je dobio i Međunarodni crveni krst ZAISTA više nije normalno, niti mi je jasno zašto se bune protiv davanja imuniteta za ruske humanitarce u niškom Centru - kaže za "Novosti" prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić. On najavljuje da će se pitanje statusa službenika u Rusko-srpskom humanitarnom centru uskoro naći na dnevnom redu Vlade. Prema našim saznanjima, o toj temi narednih dana biće održane konsultacije članova ministarskog tima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Pitanje statusa za osoblje RSHC u Nišu aktuelizovano je posle izjave direktora evropske Agencije za graničnu i obalsku stražu Fronteks, Fabrisa Leđerija, da će oficir za vezu ove organizacije u Beogradu imati diplomatski imunitet. Ovu informaciju Dačić potvrđuje, uz objašnjenje da je reč o uobičajenoj praksi i da tu vrstu privilegija imaju, između ostalih, i predstavnici Međunarodnog crvenog krsta. Međutim, prema nezvaničnim informacijama "Novosti", Fronteks je ranije tražio diplomatski status za sve svoje službenike koji bi na teritoriji Srbije mogli da se uključe u kontrolu granica zbog migrantske krize. Za Fronteks je ključno bilo da njihovi graničari mogu da ulaze u Srbiju bez vize i da uživaju pun imunitet. Taj zahtev Brisela, koji je Beograd tada odbio, protumačen je delom i kao odgovor na mogućnost da ruski spasioci dobiju imunitet. Iako se pitanje statusa za predstavnike određenih stranih i međunarodnih organizacija uglavnom rešava po ustaljenoj diplomatskoj praksi, ono je u Srbiji podignuto na nivo prvorazrednog političkog pitanja zbog protivljenja zapadnih zemalja da se diplomatski imunitet dodeli zaposlenima u Centru u Nišu. Najglasnija u tom je u poslednje vreme američka ambasada, čiji su predstavnici obišli RSHC u Nišu, posle čega su poručili da ne vide razlog zašto bi ruski spasioci dobili poseban status. Pitanje privilegija za osoblje Centra u Nišu čeka na rešenje već tri godine, od kada je sa ruskom stranom dogovoren predlog sporazuma koji bi to regulisao. Taj predlog podrazumeva imunitet, nepovredivost dokumenata i prepiske i zaštićenost privatnog stana na isti način kao prostorije misije. Ako bi dobili traženi status, zaposleni u Centru ne bi imali obavezu da svedoče pred domaćim sudovima i bili bi oslobođeni poreza, taksa i carina na stvari za ličnu upotrebu.

Antrfile:

SRS: FRONTEKS NE ZASLUŽUJE

SRPSKA radikalna stranka zatražila je od Vlade Srbije da hitno dodeli diplomatski status za članove RSHC. Radikali smatraju da je davanje imuniteta službeniku Fronteksa "apsolutno neprihvatljivo": - Nema objektivnih razloga da se Fronteks angažuje u Srbiji, a posebno ne sa diplomatskim statusom njihovih službenika.
Autor: V. MIJATOVIĆ
Arhiva vesti