O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
NEMCI TRAŽE DELOVE SA BALKANA
1. Jun 2017. godine
Večernje novosti
U "KRAUN PLAZI" JUČE ODRŽAN TREĆI DAN DOBAVLJAČA KOJI JE OKUPIO PROIZVOĐAČE IZ ČITAVOG REGIONA NEMAČKE kompanije još jednom su doputovale u Beograd u potragu za partnerima. Ovog puta, na treći Dan dobavljača, u okviru Berlinske inicijative. Proizvođače delova iz našeg regiona juče su u "Kraun plazi" tražile 24 nemačke firme iz metalskog sektora. Zakazali su sastanke sa ukupno 124 preduzeća iz zemalja Zapadnog Balkana, a srpskih je bilo 50. Narudžbine su, između ostalih, spremili "Eberšpeher", "Drekslmajer" i "Erbas". Želju da se sastane s nemačkim kompanijama imalo je ukupno 400 proizvođača iz okruženja, ali nisu svi prošli stroge kriterijume. "Sito" je propustilo one sa sertifikatima, one koji imaju dovoljan kapacitet, iskustvo u izvozu i, naravno, kvalitet. Nemački "Eberšpeher", proizvođač auspuha, jedna je od kompanija koja dosad nije propuštala susrete sa balkanskim preduzećima. Očekujemo da nađemo još dobavljača - kaže Tomas Ror iz "Eberšpehera". - Već smo sklopili posao sa "Teknijom KG" i "Mastervorksom". Pregovaramo i sa "FMP Mehanikom". Imamo pogone u Rusiji i Rumuniji i potrebni su nam dobavljači iz svih krajeva. Domaća kompanija "Ming", proizvođač čelničkih otkova, posle svakog Dana dobavljača je uspostavila po jednu poslovnu saradnju. Ovo je prilika da se napravi prvi kontak i započne saradnja, ali do konkretnog ugovora prođe od šest do 12 meseci - objašnjava LJuban Panić iz "Minga". - Nemce zanimaju dobra cena i kvalitet. Ukoliko ste u stanju da zadovoljite zahteve nemačkih kompnija, znači da ste ušli u krug najjačih. Srbija ima 100 godina dugu dobavljačku tradiciju sa Nemačkom. Bio je jedan zastoj, ali se polako vraćamo staroj slavi. Nemačka strana je ubeđena da ova saradnja garantuje dobitak i jednima i drugima, odnosno da je to "vinvin" situacija, kako su juče više puta ponovili. Nemačke i srpske kompanije traže zajedničke mogućnosti za saradnju na obostrano zadovoljstvo - uveren je Ronald Zeliger, predsednik Nemačko-srpske privredne komore. - Cilj je da se obezbede dobavljači iz ovog regiona. Ovo je treći susret i prilično sam siguran da će se dogovor o poslovima postići. Mi ne pričamo o biznisu, mi ga stvaramo. Nenad Đurđević iz Privredne komore Srbije kaže da postoji još jedan aspekt saradnje s nemačkim naručiocima. Naša komora domaćim firmama savetuje da se udruže kako bi bile konkurentnije i da tako izađu pred nemačke kupce.

Antrfile:

SUSEDI
MEĐU potencijalnim dobavljačima našla se i firma "Tehnoprom-bet" iz LJubinja. Još nema iskustva s nemačkim naručiocima, ali uveliko izvozi u Austriju.
Radimo na CNC mašinama, pravimo opruge - objašnjava Milorad Belegdo. - Prednosti saradnje sa stranim kupcima su dugotrajan posao i sigurna naplata. Mi smo njima cenovno konkurentni. Nažalost, još možemo da se hvalimo i jeftinom radnom snagom.
Autor: S. BULATOVIĆ
Arhiva vesti