O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
NAJVIŠE NOVIH UGOSTITELJA I TAKSISTA
23. Jun 2017. godine
Dnevnik
SRBIJA DRUGA U REGIONU PO BROJU OSNOVANIH FIRMI U PRVA ČETIRI MESECA OVE GODINE Po analizi kompanije „Bisnode”, Srbija je u samom vrhu u regionu po procentu novoosnovanih firmi. Najviše novoosnovanih preduzeća u regionu u prvom kvatalu ove godine registrovano je u Sloveniji, a potom u Srbiji, a najmanje u Hrvatskoj. Takođe, Srbija tokom aprila ima najniži procenat obrisanih firmi u regionu, a najveći je zabeležila Hrvatska. U Srbiji je jedna bila brisana na svakih 700 firmi, a u Hrvatskoj na svakih 100. Kako se navodi u analizi, u Srbiji je tokom aprila bila blokirana svaka četvrta firma, u Hrvatskoj svaka jedanaesta, a u Sloveniji tek svaka dvadeseta. Podaci Agencije za privredni registar Srbije pokazuju da je na kraju prvog kvartala ove godine u Registru privrednih subjekata bilo 358.239 aktivnih privrednih subjekata, od čega 126.993 privredna društva i 231.246 preduzetnika, što je 4.024 više nego što ih je bilo na kraju prošle godine. Takođe, u prvom kvartalu ove godine osnovano je 2.280 privrednih društava i 7.769 preduzetnika, dok je iz Registra izbrisano 653 privredna društva i 5.456 preduzetnika. Od početka godine, navedeno je u analizi APR-a, osnovano je deset odsto više privrednih društava i tri odsto više preduzetnika nego u istom periodu prošle godine. Ove godine je broj obrisanih društava 32 odsto veći a preduzetnika četiri odsto manji nego u prvom kvartalu 2016. Najviše privrednih društava osnovanih u ovoj godini registrovano je za nespecijalizovanu trgovinu na veliko – 245, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem – 121, drumski prevoz tereta – 94, delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata – 93, izgradnju stambenih i nestambenih zgrada – 83, računarsko programiranje – 39, trgovinu automobilima i lakim motornim vozilima – 39, proizvodnju električne energije – 35, inženjerske delatnosti i tehničko savetovanje – 34, iznajmljivanje vlastitih ili iznajmljenih nekretnina i upravljanje njima – 31. Najviše preduzetnika koji su osnovani ove godine registrovano je za delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata – 531, taksi prevoz – 465, računarsko programiranje – 438, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem – 407, usluge pripremanja i posluživanja pića – 344, drumski prevoz tereta – 278, trgovinu na malo u nespecijalizovanim prodavnicama, pretežno hranom, pićem i duvanom – 268, delatnost frizerskih i kozmetičkih salona – 266, trgovinu na malo odećom u specijalizovanim prodavnicama – 183 i održavanje i popravku motornih vozila – 172. Poslednjeg dana aprila po podacima APR-a u Srbiji je poslovalo 127.276 privrednih društava i 232.258 preduzetnika, a polovinom ovog meseca bilo je 128.056 registrovanih privrednih društava i 235.907 preduzetnika, što znači da je za nešto više od mesec i po broj registrovanih privrednih društava povećan za 780, a preduzetnika za 3.649.

Antrfile:

Država pomogla i prošle i ove godine
Vicešampionsko mesto po broju novih firmi Srbiji je omogućila i sama država, koja je prošle godine, kao prve Godine preduzetništva, izdvojila više od 16 milijardi dinara za podsticanje novih privrednih poslova, dok je ove godine za tu namenu obezbeđeno 18,24 milijardi dinara, od čega 7,67 milijardi bez obaveze vraćanja. Na taj način država nastoji da privatni sektor „usisa” sve viškove zaposlenih koji dolaze iz javnog sektora, ali i da omogući novo zapošljavanje s evidencije NSZ-a.
Autor: LJ. MALEŠEVIĆ
Arhiva vesti