O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
COKA NIJE KRVOLOČNA! IGRA SE I SPAVA S MOJOM ĆERKOM
17. Maj 2018. godine
Kurir
Ispovest Nadam se da ću uspeti da vratim kući Čokoladicu, našu Coku... Boriću se za nju. Bojim se da ne ugine u Zoo-vrtu. I nije vučica, već češki vučji pas! Ovako priča za Kurir V. S., vlasnica Coke, koja je uhvaćena u petak uveče u beogradskom naselju Mirijevo, a za koju se mislilo da je vučica. Od tada, kaže ona, ne spava, ne jede, kao ni njena Coka... Priznata rasa Mi joj tepamo Coka. Inače nemam vukove, kao što se priča, imala sam samo jednu vučicu, koju sam 1996. godine dobila od Zoo-vrta. I za nju sam imala sve potrebne papire i dokumentaciju. Ta vučica se parila s nemačkim ovčarom i tako je nastao češki vučji pas, to je priznata rasa i to je hibrid. Imam odgajivačnicu i dozvolu za držanje ove vrste psa objašnjava ona. Inače, kako nam je otkrila, Coka nije skotna, a juče joj je bio rođendan. Ona tvrdi da je imala samo jednog vuka. - To je inače pas moj e 13-godišnje ćerke, pa ona je s nama od kada se rodila. Stalno je uz nas, spava s nama u krevetu! Ona nikad nikog pipnula nije, rasla je uz mačke i moje dete. Ona mora da se vrati ovde, mnogo ljubavi je uloženo u sve to. Ovde je sve prilagođeno njima, ja sam 20 godina sa ovim životinjama. Svako ima svoj boks i sve je po propisima priča nam ona. Prema njenim rečima, sva dokumenta koja ima predala je veterinarskoj inspekciji i sada se čeka njihova odluka o Coki. - Drugi psi su čipovani, ali u tom trenutku kad j e Čokolada trebalo da se čipuje, nije, jer ju j e uhvatila krpeljska groznica i lečili smo je, pa tada nije smela da se čipuje. Nije pobegla našom greškom, nedavno su majstori došli da zavare šarku na boksu, međutim, to nisu dobro uradili i u četvrtak se desilo to što se desilo, Coka je izašla jer j e popustila ta šarka, izašla j e i njena sestra, komšije su odmah krenule na njih sa štapovima, nj ena sestra se vratila, ali Coka se uplašila i otišla dalje govori naša sagovornica. Napravili su hajku na nju, mislim da su je i tukli, gađali, uplašila se i pobegla! Htela je da se vrati, alinije znala. Pobeglajetuđom greškom! Ona nikog nije ugrozila. Pa prošla je kroz nekoliko naselja, bila pored parkagde su deca,nikog nije napala i nikoga ne bi napala, ona je, jadna, u stvari tražila pomoć i da joj neko pomogne i vrati j e kući, nama. Vratite mi mog psa! uznemirena je Cokina vlasnica. Samo da se vrati Kaže nam, tražila je Čokoladu i noć i dan, pričaju j oj da neće uginuti, ali je ona u strahu da se njena Coka prepustila i da će uginuti od tuge i zbog svega što se izdešavalo. Samo da ona dođe kući, samo da se vrati... Cokina vlasnica juče je s ćerkom posetila svoju ljubimicu u Zoološkom vrtu i nije mogla da sakrije suze.

Antrfile:

Veterinarska inspekcija
DNK ANALIZA ĆE UTVRDITI DA LI JE VUKILIPAS

U Veterinarskoj inspekciji Grada Beograda kažu za Kurir da su im se javila lica koja su dala usmene izjave o navodnom vlasništvu nad životinjom, ali bez podnošenja bilo kakvih dokaza:
Životinja nije propisno obeležena, nib' registrovana u centralnoj bazi podataka. Doksene uradi DNK analiza, nismo u mogućnosti da potvrdimo da li je reč o divljoj životinji ili psu. Dalji postupak s divljom životinjom, koja spada u zaštićene vrste, odrediće Ministarstvo za zaštitu životne sredine, bez čije saglasnosti nije moguće ni izdati dozvolu za držanje divljih životinja.
Autor: MINA BRANKOVIĆ
Arhiva vesti