O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
SODA JOŠ NIJE OTROVALA SAVU
4. Maj 2018. godine
Večernje novosti
POSLE EKOLOŠKOG INCIDENTA U BOSNI I HERCEGOVINI, SVAKODNEVNO SE PRATI DA LI ZAGAĐENjE STIŽE DO SRBIJE Goran Trivan: Rezultati poslednjih analiza sa stanice Jamena kod Šapca biće poznati danas OTROVNA bujica koja se pre nedelju dana izlila iz deponije fabrike sode kod Lukavca, nedaleko od Tuzle - na sreću nije doplovila do Srbije! Da zagađenje, preko reke Bosne, nije stiglo do Save, potvrdili su nam iz našeg Ministarstva za zaštitu životne sredine. Opasnost, međutim, još nije prošla, pa su i juče rađene vanredne kontrole savske vode, na ulazu u Srbiju. Kako iz Agencije SEPA kažu, rezultati poslednjih vanrednih analiza biće poznati danas. Nezvanično mišljenje stručnjaka, ipak, ohrabruje. Jer, kako kažu, Sava je reka velikog kapaciteta, pa će zbog ogromnog protoka vode, otrovne supstance, verovatno, do Srbije biti potpuno neutralisane. Do ovog ekološkog incidenta u Bosni i Hercegovini, a koji i dalje preti da postane međunarodni, došlo je kada se iz kompanije Sisecam Soda, iz Lukavca, u reku Spreču i na okolno poljoprivredno zemljište izlila zagađena tečnost. Pukao je fabrički nasip i "belo more" je pokuljalo u obližnju reku. Procenjeno je i da je otrovnim hemikalijama zagađeno oko deset hektara poljoprivrednog zemljišta uz obalu. Meštani su prijavili nadležnim inspekcijama masne mrlje i beličastu boju reke, a zatim i uginulu ribu kako pluta na površini. Odmah posle havarije, stručnjaci iz BiH su upozorili da bi otrovna tečnost, preko reke Bosne, u koju se ulila u utorak, mogla ovih dana da dospe i do Save. - O događaju smo saznali iz medija, a ne putem međunarodne saradnje - kaže za "Novosti" Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine. - Znamo da se radi o baznoj hemijskoj supstanci iz fabrike sode. Prema rezultatima poslednjih analiza, zagađenje nije dospelo do naše zemlje i reke Save. Osim redovnih kontrola, međutim, juče su rađena i vanredna merenja, pa će rezultati monitoringa sa stanice Jamena kod Šapca, biti poznati danas. Kako Trivan kaže, ako se ustanovi da je došlo do povećanih koncentracija otrovnih supstanci, odmah će biti preduzete sve neophodne mere sa nadležnim službama, kako za sprečavanje širenja zagađenja, tako i za pozivanje zagađivača na odgovornost. Kako kaže, građani i mediji odmah će biti obavešteni o kvalitetu vode. Iz Agencije za zaštitu životne sredine potvrdili su da se ispitivanje vode radi svakodnevno, a posle ovog ekološkog incidenta, na mernim stanicama gde se druge vode ulivaju u Savu - i vanredno. - Posedujemo najsavremeniju opremu za monitoring i neće se dogoditi ništa a da to naše merne jedinice ne registruju - kaže Filip Radović, direktor Agencije za zaštitu životne sredine. - Čekamo rezultate vanredne kontrole, pa ćemo znati dalje korake. Zasada nema razloga da plašimo stanovništvo, jer u Savi do juče nisu registrovane opasne materije, ali ako se potvrdi zagađenje, najvažnije bi bilo da ustanovimo stepen zagađenja pijaće vode.

Antrfile:

ZAGAĐIVAČ (NE) PLAĆA

ZAGAĐIVANjE reka kažnjivo je i po našim i po međunarodnim zakonima - kaže Goran Trivan (na slici). - Problem je, međutim, što i kada se dogodi ekološki incident i otpadne vode industrijskih zagađivača nađu u našim rekama, možemo samo da pretpostavimo odakle zagađenje dolazi. Pošto je to teško dokazati, krivce, nažalost, ne možemo da kažnjavamo. Zato nam je prioritet bolji monitoring, kako vode tako i vazduha.
Autor: B. CARANOVIĆ
Nemci vape za radnicima
05. Oktobar 2018. godine
Arhiva vesti