O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
DOGOVOR ZA ISTORIJSKO POMIRENJE
1. Septembar 2017. godine
Večernje novosti
PREDSEDNICI SRBIJE I MAĐARSKE SASTAĆE SE 11. SEPTEMBRA U SENTI Odnosi sve bolji, otvorena pitanja iz Drugog svetskog rata PREDSEDNICI Srbije i Mađarske, Aleksandar Vučić i Janoš Ader, sastaće se 11. septembra u Senti povodom 320. godišnjice Senćanske bitke, a njihov susret biće prilika za razgovor o novim, konkretnim koracima u procesu pomirenja dveju nacija. Ovo je juče "Novostima" potvrdio predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekavši da proces nacionalnog pomirenja još nije završen. To se odnosi prvenstveno na rad Mešovite međudržavne komisije koja je pre sedam godina formirana kako bi istražila zločine s obe strane tokom Drugog svetskog rata od 1941. do 1948. godine, počinjene u Vojvodini. Rezultati rada komisije, koju sačinjavaju istoričari i naučni radnici iz Srbije i Mađarske, još nisu prezentovani javnosti, a prema očekivanjima Pastora, to bi trebalo da se dogodi krajem oktobra na konferenciji u Beogradu. Pastor navodi da je na tu temu pre mesec dana imao razgovor s Vučićem, a s Aderom će se tim povodom 4. septembra sastati u Budimpešti. Komisija se retko sastajala proteklih godina (upriličeno je svega pet sednica), malo detalja je iznošeno u javnost, a poslednji sastanak održan je prošle godine u Subotici. Zabeleženo je očekivanje kopredsednika komisije i člana SANU dr Vojislava Stanovčića da će komisija raditi nepristrasno i objektivno i tako pomoći "našem oslobađanju od opterećenja prošlošću i unapređenju odnosa naše dve države". U tom smislu i aktuelni političari očekuju mnogo od predstojećeg sastanka Vučića i Adera. Jedno od osnovnih opredeljenja politike predsednika Vučića su dobri odnosi u regionu - kaže Milenko Jovanov, potpredsednik Glavnog odbora SNS. - Reč je o istorijskim događajima koji su veoma osetljivi i zato je važno tom poslu prići sa poštovanjem prema svakoj nevinoj žrtvi. Visoki funkcioner SRS Milorad Mirčić, čija je stranka svojevremeno takođe podržala osnivanje komisije, očekuje da posle utvrđivanja činjenica prestane poistovećivanje državnog zločina koji su činili mađarski okupatori i režimskog zločina komunista koji su to radili u ime svoje ideologije kada Jugoslavija još nije bila ni definisana kao država.

Antrfile:

PRVI KORAK NAPRAVLJEN 2013.

PRVI korak ka tom istorijskom pomirenju između Srba i Mađara načinjen je 2013. godine u Čurugu. Tadašnji srpski predsednik Tomislav Nikolić i predsednik Mađarske Ader prvi put posle 70 godina zajedno su odali poštu srpskim žrtvama, stradalim januara 1942. godine, kada je u raciji ubijeno na stotine Srba, ali i mađarskim žrtvama, stradalim u odmazdi 1944. i 1945. godine.

Autor: J. SIMIĆ
Arhiva vesti