O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
PACKE OD EU ZBOG IZBORA DRŽAVNOG REVIZORA
14. Septembar 2017. godine
Blic
KO ĆE BITI NASLEDNIK RADOSLAVA SRETENOVIĆA Procedura oko izbora novog direktora Državne revizorske institucije i naslednika Radoslava Sretenovića kasni, što je naišlo na kritike Evropske unije, saznaje „Blic“. Istovremeno, za ovu dobro plaćenu poziciju uveliko lobiraju zainteresovani, a među njima su, prema nezvaničnim informacijama, pomoćnica ministra finansija Suzana Šulajić, ali i zamenica šefa DRI Bojana Mitrović. Aktuelni predsednik DRI istovremeno je i prvi šef institucije od njenog osnivanja. Za nekog ko je trebalo da bude noćna mora državnih funkcionera, Sretenović izabran je 24. septembra 2007. godine, a onda reizabran pet godina i jedan dan kasnije, 25. septembra 2012. Mandat direktora DRI ističe 25. septembra ove godine, a zakon Sretenoviću onemogućava da se i treći put kandiduje za ovu poziciju. Zakon ga obavezuje i da šest meseci pre isteka mandata informiše predsednika Odbora za finansije, nadležnog tela Skupštine Srbije, da mu mandat ističe, kako bi otpočela procedura za izbor novog predsednika. Međutim, procedura nije otpočeta - otkriva upućen izvor „Blica“. Iako u srpskoj javnosti tako ne figurira, za evropske institucije DRI ima poseban značaj, što su i stavili do znanja srpskoj vlasti. Savet Evrope i Evropska komisija je nadležnima iz Skupštine Srbije i predsednici Maji Gojković svojim kanalima ukazala na ovaj propust, da ne gleda blagonaklono na to što se kasni sa izborom novog predsednika. Istu poruku preneli su i nadležnima u Vladi Srbije. Za Brisel je DRI peti stub države, rame uz rame sa predsednikom, premijerom, šefom parlamenta i predsednikom Ustavnog suda. Zato je za EU jako važno da se procesure poštuju - napominje naš sagovornik. Kako je u pitanju za domaće uslove veoma dobro plaćena pozicija, sa mesečnim primanjima od 348.000 dinara, naš izvor otkriva i da je trenutno dugačak red onih koji smatraju da su pogodni da nastave Sretenovićevim stopama. Za mnoge osobe je pozicija direktora DRI kruna u karijeri, ali i veoma važna stavka u profesionalnoj biogra fiji. Mnogi se preporučuju, a trenutno dve osobe lobiraju da budu izabrane za ovu poziciju. Jedna od njih je pomoćnica ministra finansija Suzana Šulajić, a druga je bliska saradnica i zamenica Sretenovića u DRI Bojana Mitrović - otkriva naš izvor. Na Odboru za finansije još nije raspravljalo o Sretenovićevom nasledniku. Naslednika još niko nije ni spomenuo - kaže naš sagovornik.

Antrfile:

ČINJENICE
ZAKON O DRI
 Član Saveta bira se na period od pet godina  Izabrani članovi Saveta mogu biti izabrani najviše dva puta  Predsednik Saveta obaveštava predsednika nadležnog radnog tela Skupštine o prestanku mandata članu Saveta najkasnije šest meseci pre isteka mandatnog perioda sretenoviĆ je kadar dss
Autor: D. LUKOVIĆ
Arhiva vesti