O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
KARIĆ LJUT NA VUČIĆA JER GA JE ODBIO ZA PKB`
30. Avgust 2017. godine
Blic
BURNO U PREDSEDNIŠTVU BIZNISMENI U TRCI ZA KUPOVINU čUVENE KORPORACIJE Karić je, prema našim informacijama, naumio da preuzme jedan od najvećih i najstarijih poljoprivrednih kombinata u Srbiji za četiri i po puta nižu cenu od njegove realne vrednosti, odnosno za oko 30 miliona evra. Za istu fi rmu zainteresovan je i vlasnik MK grupe Miodrag Kostić, a njegova ponuda je čak četiri puta veća od Karićeve. Bogoljub Karić se, kako saznajemo, nedavno požalio prijateljima da mu predsednik Srbije ne da da preuzme PKB pod uslovima koje je on sam smislio. Karić je bio strašno ljut, vajkao se i najbližim saradnicima da Vučić ne dozvoljava biznismenima koji su zadužili zemlju da rade. Rekao je da smatra da bi to preduzeće trebalo da pripadne njegovoj porodici i da bi država to trebalo da im omogući - kaže naš izvor. Tim povodom Karić je nedavno, kako je sam ispričao, bio na sastanku u Predsedništvu, ali je Andrićev venac napustio vrlo nezadovoljan. Danima je posle pričao da smatra da bi PKB trebalo da kupi njegova porodica i to po onoj sumi koju je on sam odredio, i da bi to moglo da se odradi i mimo tendera i uobičajene procedure. Požalio se i da je razgovor sa Vučićem na momente bio vrlo neprijatan i da takav tretman nije očekivao. Dobio je odgovor da će se sve rešiti po zakonu, na tenderu, a da će biti izabrana najpovoljnija ponuda - kaže naš izvor. Vlada Srbije je procenila vrednost PKB-a na 145 miliona evra, a prema saznanjima „Blica“, Karićeva ponuda daleko je ispod realne vredosti PKB i iznosi samo 30 miliona! - Za istu firmu je zainteresovan i predsednik MK grupe Miodrag Kostić, a onoliko koliko je on spreman da izdvoji za PKB nije daleko ispod realne vrednosti. Karić, međutim, nudi četiri puta nižu sumu uz izgovor da nije u prilici da izdvoji više para, ali i uz obrazloženje da tako nešto zaslužuje jer je toliko toga učinio za otadžbinu i da ona sad treba deo da mu vrati - kaže naš izvor. Kako otkriva naš sagovornik, potpuno suprotna situacija dešava se sa traženjem koncesionara za Aerodrom „Nikola Tesla“, a za koji su inostrane fi rme ponudile Srbiji daleko više novca nego što se očekivalo. Među prve četiri firme koje su se javile su ciriški aerodrom, koji je u vlasništvu grada Ciriha i istoimenog kantona, kao i po jedna indijska, korejska i francuska fi rma. Biće vrlo teško odlučiti kome je najbolje da Srbija da koncesiju. Vučić je veoma zadovoljan ponudama koje su stigle na adresu našeg aerodroma jer su veoma dobre, i za 100 miliona evra iznad očekivanih, dok Karić hoće PKB za 100 miliona evra manje od procenjene vrednosti - objašnjava naš sagovornik. Komentarišući naša saznanja, ekonomista Mlađen Kovačević upozorava da je jako važno štititi državne interese. Protiv sam prodaje PKB-a, ali ako već mora i ako je država tako odlučila, smatram da je bolje da ga kupe domaće kompanije. Sve mora da bude odrađeno po slovu zakona, mora da se izabere najpovoljnija ponuda - napominje Kovačević.

Antrfile:

KARIĆ: LJUT SAM, ALI NA KOŠTUNICU

Bogoljub Karić je u izjavi za „Blic“ potvrdio da želi da preuzme PKB, priznao je da je ljut, ali na Vojislava Koštunicu?! - Planiram da porodicu Karić vratim u poslove u otadžbini.
Sve ono što je moja familija godinama stvarala, od Tita pa do Koštunice, Koštuničina vlast je nasilno oduzela. Nismo učestvovali u pljačkaškoj privatizaciji, sve smo napravili sopstvenim rukama. Samo je prodajom „Mobtela“ država dobila 1,8 milijardi evra, a od cele privatizacije imala je 2,2 milijarde evra. Danas bi porodica Karić želela da radi u oblasti građevinarstva i u agroindustrji. Smatramo da je bolje PKB i druge državne kompanije dati srpskoj poslovnoj eliti, a samim tim i porodici Karić, bolje nego bilo kojim ljudima sa strane - kaže Karić.
Autor: DANIJELA LUKOVIĆ
Arhiva vesti