O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
BOJOVIĆ POKUŠAVA DA PREVARI BANKE
5. Jun 2017. godine
Blic
KAO ZALOG ZA KREDIT NUDI IMOVINU „ENERGOPROJEKTA“!? EKIPA „BLICA“ Loša kreditna istorija Dobrosava Bojovića i njegovih firmi razlog su što mnoge banke odbijaju da mu odobre novo zaduženje kako bi obezbedio novac za novu kupovinu akcija “Energoprojekta”, saznaje “Blic”. Bojović sada pokušava da preko raznih uticajnih ljudi odobrovolji banke da ga skinu sa liste klijenta velikog rizika. To zvanje je dobio zbog zaduženja od 48 miliona evra, ali i zbog zaloga na imovinu svojih firmi, koji su uspostavile banke. I pored velikih pritisaka, četiri banke su već odbile njegov zahtev za novo zaduženje jer je pokušao da kao garanciju položi i svoj udeo u “Energoprojektu”. Izvor “Blica” iz jedne banke kaže da je, pored loših poslovnih performansi Bojovićevih firmi, razlog za odbijanje bilo i pismo koje je on uputio na adresu 16 banaka. Kada smo dobili pismo, bili smo zaprepašćeni da se na takav način narušava ugled našeg dugogodišnjeg klijenta kakav je “Energoprojekt”, koji redovno servisira svoje obaveze. Zbog toga, ali i zato što su neke od Bojovićevih kompanija prezadužene, a loši rezultati nam ne garantuju uredno servisiranje novih obaveza, nismo bili voljni da odobrimo kredit. Po našim saznanjima, sada je u pregovorima sa AIK bankom, čiji klijent nije “Energoprojekt” - objašnjava ovaj bankar. On dodaje da je na nedavnim konsultacijama vodećih banaka zaključeno da se moraju zaštititi od klijenta sa lošom kreditnom istorijom. To znači da se, pored provere poslovnih rezultata, moraju proveravati i garancije koje se daju, odnosno da se moraju utvrditi i rizici od gubitka kontrole nad kompanijama koje traže kredit jer su neke banke uspostavile zaloge nad njihovom imovinom. Upravo to je slučaj sa nekim firmama koje su pod nadzorom Bojovića. Procenjeno je da bi njegovo dodatno zaduživanje moglo da dovede do velikih problema u bankarskom sektoru, posebno ako ne uspe da ostvari plan oko preuzimanja upravljanja u EP-u, koji mu je glavni adut za kredit. On računa na imovinu te kompanije i nju je nudio kao garanciju za kredit kako bi obezbedio novac za preuzimanje “Energoprojekta” - kaže naš sagovornik. Ovakve aktivnosti Bojovića zabrinule su ostale akcionare “Energoprojekta”, koji su o tome obavestili i Aleksandra Vućića. Tražimo da nadležni provere sve finansijske aktivnosti Bojovića i kompanija koje su povezane sa njim i utvrde kako generiše novac za kupovinu akcija “Energoprojekta”. Jasno je da to nije iz legalnih tokova pa treba videti iz kojih jeste. Tražimo i da upozorite banke da može doći do velikih problema u celokupnom finansijskom sektoru ako mu odobre nove kredite. Naime, on ih sa velikim gubicima i zaduženjima ne može servisirati. Postoje indicije da kao garanciju za nove kredite nudi ogromnu imovinu “Energoprojekta”, koja pored poslovnih zgrada u Srbiji ima svoje nepokretnosti i u Rusiji, zemljama Bliskog Istoka, Afrike, u Zambiji, Zimbabveu, Gani... - kaže se u pismu akcionara EP holdinga upućenom Vučiću.

Antrfile:

NBS: KONTROLIŠEMO SAMO BANKE, NE I FIRME
Iz AIK banke nismo dobili odgovor na pitanje da li su odobrili novo kreditno zaduženje Dobrosavu Bojoviću i njegovoj firmi „Napred razvoj“. Za razliku od njih, Narodna banka Srbije je odgovorila da ona uredno prati bonitete banaka, ali ne i njihovih klijenata.
NBS u skladu sa zakonskim ovlašćenjima kontroliše bonitet i zakonitost poslovanja finansijskih institucija, pre svega sa aspekta rizika koji mogu dovesti do ugrožavanja njihovog finansijskog položaja. S obzirom na navedena zakonska ovlašćenja, ukazujemo na to da privredna društva „Napred razvoj“ a.d. Beograd i „Energoprojekt holding“ a.d. nisu subjekti nadzora u nadležnosti Narodne banke.
Autor: NN
Arhiva vesti