O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
PIŠEMO PLAN ZA OPSTANAK
7. Avgust 2017. godine
Večernje Novosti
MILORAD DODIK, ZA "NOVOSTI", O DEKLARACIJI ZAJEDNIČKOG DELOVANJA SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE BEOGRAD i Banjaluka uskoro će formirati timove stručnjaka koji će dati svoj doprinos tekstu zajedničke deklaracije Srbije i Republike Srpske o delovanju za opstanak srpske nacije i srpskog naroda. Dokument bi trebalo da bude gotov na jesen, usvojen u parlamentima Srbije i RS, a zatim će ga zvanično predstaviti predsednici Aleksandar Vučić i Milorad Dodik. Ovo, za "Novosti", otkriva prvi čovek Srpske, koji je u petak u Veterniku prisustvovao sastanku predsednika Vučića sa predstavnicima Srba iz regiona, a na kojem se razgovaralo o neophodnosti donošenja zajedničke deklaracije: - Cilj je da na početku ovog veka imamo dokument koji može da istrpi vreme koje dolazi, da ostane u vlasništvu generacija Srba ma gde bili, kao orijentir za nacionalno i političko delovanje. Srbi prošli vek sa pravom mogu da proglase stradalačkim, što je opomena i obaveza da u narednim decenijama učinimo sve da izbegnemo nova stradanja i da istovremeno ojačamo naš nacionalni identitet i nacionalne države, RS i Srbiju. U deklaraciji će, prema rečima predsednika Srpske, biti navedeni svi važni elementi i aktivnosti koje treba sprovesti da bi se održala srpska nacija, povećao njen državni kapacitet i kako bi se zaštitile sve naše zajednice, bez obzira na to gde se nalazile, u regionu i čitavom svetu. Dodik kaže da dokument nije nikakva pretnja nikome, niti velikosrpski projekat: - Kad god Srbi pokušaju da se zaštite, neprijatelji nas optužuju za nacionalističke aspiracije. A šta je sa njihovim aspiracijama koje su bile usmerene ka tome da isteraju Srbe, kao što su ih iz Hrvatske isterali "Olujom", ili iz Sarajeva, u kojem je bilo 157.866 Srba po popisu iz 1991, a 2013. samo 1.333. Isterani smo i pobijeni na mnogim drugim mestima, imamo suvereno pravo da odlučujemo kao narod o svojoj sudbini, i deklaraciju treba posmatrati samo na taj način - kategoričan je predsednik Dodik. I generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković najavio je da će se na deklaraciji, koja će biti svojevrsni nacionalni program, raditi u narednim mesecima. Zamenik predsednika skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta pozdravlja inicijativu predsednika Vučića da se, kako, za "Novosti", kaže, pitanje gotovo dva miliona Srba u okolnim državama deklaracijom definiše kao jedan od državnih i nacionalnih prioriteta Srbije, i uz pomoć RS ustanove konkretne mere i aktivnosti za opstanak nacije: - Očekujem da u uvodnom delu teksta bude naglašeno da Srbija poštuje teritorijalni integritet država nastalih od nekadašnje SFRJ, da je garant Dejtonskog sporazuma i da neće biti pomena o prekrajanju granica. Tako međunarodna zajednica neće imati argumenata da nam zameri bilo kakvu velikosrpsku politiku.

Antrfile:

UZALUDNE NOTE HRVATSKOJ
POVODOM ustaške ikonografije i uzvika "Za dom spremni", koji su i ove godine pratili koncert kontroverznog pevača Marka Perkovića Tompsona u Slunju u subotu uveče, zvanični Beograd oštro je reagovao, ali nota Hrvatskoj ovoga puta neće biti upućena: - Kome da pišemo note, imamo ih na stotine, bez ikakvog odgovora, a EU je gluvonema kada je Hrvatska u pitanju. Upozorili smo Zagreb da to ne radi, jer je to uvreda ne samo za žrtve "Oluje", nego i za sve žrtve ustaških zločina i za antifašističke vrednosti na kojima počiva EU. Danas je u Evropi to moguće samo u Hrvatskoj - rekao nam je prvi potpredsednik i šef diplomatije Ivica Dačić.
Autor: D. MILINKOVIĆ
Arhiva vesti