O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
NOVAC PORODILJAMA SA SEOSKIH IMANJA
30. Avgust 2017. godine
Večernje novosti
NOVI ZAKON O FINANSIJSKOJ PODRŠCI PORODICAMA SA DECOM KOJI JE JOŠ U IZRADI DONOSI ZNAČAJNE BENEFITE Žene iz registrovanih poljoprivrednih domaćinstava izjednačavaju se sa zaposlenim. Prvom detetu 100.000 dinara POVEĆANJE davanja za prvu bebu sa sadašnjih 39.345,83 na 100.000 dinara, i omogućavanje da ovu vrstu pomoći za prvo, drugo, treće i četvrto dete ostvare i žene koje na to do sada nisu imale pravo: one angažovane na povremenim i privremenim poslovima, ali i porodilje sa sela koje žive u registrovanim poljoprivrednim domaćinstvima, najvažnije su novine koje uvodi Predlog novog zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Takođe pravo na naknadu imaće i majka koja je u momentu rađanja deteta nezaposlena i nije ostvarila pravo na novčanu naknadu po osnovu nezaposlenosti. Tekst ovog zakonskog akta koji je bio priveden kraju u mandatu prethodne Vlade Srbije, u međuvremenu je značajno korigovan, i sada je prema oceni profesorke dr Slavice Đukić Dejanović, ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku, mnogo pronatalitetniji nego u prvoj verziji. Po novom predlogu biće povećana i pomoć za drugo, treće i četvrto dete, ali u značajno manjem procentu nego za prvo. Trenutno se za drugo dete isplaćuje 154.000, za treće oko 277.000, a za četvrto 369.000 dinara. Pravo na roditeljski dodatak imaće i strani državljani ako su stalno nastanjeni u Srbiji, ako je dete rođeno ovde. Na ovom predlogu, razumljivo, najviše je radilo resorno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, ali smo svi konsultovani i očekujem da će ovaj zakon u Skupštini dobiti veliku podršku, možda i biti dopunjen još nekim dobrim rešenjima, jer nam je svima prioritet povećanje nataliteta - kaže za, "Novosti", ministarka Đukić Dejanović. Sve sugestije kojima je dopunjen prvobitni predlog su dobar podsticaj rađanju, naročito povećanje davanja za prvo dete na 100.000 dinara, ali ako bih ja lično između predloženih trebalo da se odlučim za najpodsticajniju meru onda je to svakako ona kojom se žene sa sela izjednačavaju sa zaposlenima. Time će zapravo žena sa sela, koja je stub porodice, prvi put biti finansijski podržana da rađa. To će važiti za sve porodilje iz registrovanih poljoprivrednih domaćinstava, nezavisno od toga na koga je ono registrovano. Umesto povraćaja PDV, novim zakonom predviđena je jednokratna naknada svakom novorođenčetu od 5.000 dinara. Ministarka Đukić Dejanović smatra da će to biti bolje i pravičnije rešenje nego što je povraćaj PDV: - Dosad smo imali neujednačenu situaciju. Neki su prikupljali račune i ostvarivali pravo na povraćaj PDV, a drugi, lično sam ubeđena da su u ovoj grupi bili oni sa najviše obaveza, recimo samohrane majke, nisu za to imali vremena. Po novom rešenju svaka beba će na rođenju dobiti 5.000 dinara i to je fina podrška porodici i ima pronatalitetni cilj - kaže ministarka Đukić Dejanović.

Antrfile:

MAKSIMALNO TRI PROSEČNE PLATE

NOVA rešenja neće se svideti ženama sa izuzetno visokim platama, jer će njima primanja za vreme trudničkog i porodiljskog odsustva biti umanjena. Naknade za vreme trudničkog i porodiljskog odsustva sa posla sada su limitirane na pet prosečnih plata, što je trenutno oko 240.500 dinara. Novim rešenjima predviđa se da se ta mesečna davanja ograniče na maksimalno tri prosečne plate, što bi u ovom trenutku iznosilo oko 144.300 dinara.
Autor: B. RADIVOJEVIĆ
Arhiva vesti