O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
NAJTEŽA JE GEOMETRIJA
20. Jun 2018. godine
Večernje novosti
DRUGOG DANA MALE MATURE ĐACI POLAGALI ZAVRŠNI ISPIT IZ MATEMATIKE, A DANAS IH OČEKUJE KOMBINOVANI TEST Učenike namučio i poslednji zadatak, sa računanjem cena plemenitih metala ZLATO, srebro, platina, dolari i unce i zadatak u kome su ukrštene sve ove vrednosti bili su najveća "glavolomka" za učenike osmog razreda, koji su juče polagali završni ispit. U poslednjem i najtežem zadatku završnog ispita od učenika je traženo da izračunaju cene plemenitih metala. Za većinu je ovo bio zadatak sa previše nepoznatih, a najbolji đaci su tvrdili da je samo trebalo pažljivo čitati tekst i dobro postaviti proporcije. Osim ovog zadatka, osmaci su se žalili na geometriju, za koju generacije unazad govore da je najteža oblast matematike. - Čini se da su zadaci bili jednostavni i prihvatljivi za učenike - objašnjava za "Novosti" Predrag Terzić, profesor matematike u OŠ "Jovan Miodragović" i predsednik Beogradskog društva matematičara. - Većina zadataka, kako je i očekivano, bila je iz osnovnog nivoa. Najteži im je bio 20. zadatak, jer je trebalo da povežu više pojmova. Čak i zadaci iz geometrije nisu bili mnogo teški. Imali su, na primer, da izračunaju zapreminu olovke, tj. valjka i kupe. Zadatak broj 14. bio je bukvalno gradivo iz šestog razreda. Naš sagovornik kaže da se očekuju dobri rezultati testa, te da će verovatno biti dece sa maksimalnim učinkom. I učenici OŠ "Josif Pančić" u Beogradu, gde su "Novosti" prisustvovale polaganju završnog ispita, smatraju da su dobro uradili i očekuju veliki broj bodova. Mila Stanišić kaže da je bilo lako, slično kao na probnom ispitu i očekuje da joj više od polovine zadataka bude tačno. Planira da upiše medicinsku školu i nada se da će imati dovoljno bodova. I Marija Milojević bi isto u medicinsku školu, ako bude imala dovoljno poena. Test joj je bio težak, kaže, a posebno zadaci iz geometrije. Aleksi Petrovu komplikovana su bila poslednja tri zadatka, ali se nada da će imati 18 tačnih od ukupno 20 zadataka. Njegov plan je da upiše Gimnaziju "Patrijarh Pavle". Ivi Milanović su zadaci iz matematike bili mnogo lakši nego iz srpskog jezika, pa očekuje da joj samo jedan zadatak nije tačan. Direktor OŠ "Josif Pančić" Milan Bajić kaže da završni ispit polaže 150 učenika, te da je testiranje tokom prva dva dana proteklo bez problema. - Tek nakon polaganja kombinovanog testa ćemo znati rezultate naših učenika - kaže Milan Bajić. - Zasada znamo da niko nije ostao bez bodova, kao i da imamo đake sa maksimalnim rezultatom i dosta onih koji su rešili po 17 i 18 zadataka. Učenici danas polažu kombinovani test, sa pitanjima iz fizike, geografije, biologije, hemije i istorije i time završavaju malu maturu.

Antrfile:

DOPUNA KLjUČA

POSLE testa iz srpskog jezika školama je stigla dopuna ključa.
Nova instrukcija odnosila se na sedmi zadatak, u kojem je od đaka traženo da prepoznaju glasovne promene.
Autor: I. MIĆEVIĆ
Arhiva vesti