O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
NOTAR - KUPCU STANA VEZA ZA KATASTAR I POREZ
3. April 2018. godine
Večernje novosti
PRED NARODNOM SKUPŠTINOM USKORO IZMENE ZAKONA O POSTUPKU UPISA NEPOKRETNOSTI KOJE ĆE POJEDNOSTAVITI PROCEDURU Ko pazari nekretninu čitav posao upisa i prijave poreza završavaće u kancelariji javnog beležnika UPIS nepokretnosti u zemljišne knjige, po trenutnim procedurama, može da traje i do 15 godina. Pred poslanicima će se uskoro naći Predlog izmena zakona o postupku upisa u katastar. Cilj je da na kraju reforme, kupci stana ili kuće svoje vlasništvo, umesto preko šest šaltera, ozvaniče jednom posetom notaru. Nadležni uveravaju da će pojednostavljeni proces - biti jeftiniji. Predlog novog zakona predviđa da od 1. jula ove godine notar ima uvid u katastar nepokretnosti, overava ugovor o kupoprodaji, digitalizuje ugovor, overava ga i šalje u Republički geodetski zavod. RGZ upisuje nepokretnost u katastar. Kada šalje ugovor u RGZ, notar će od Geodetskog zavoda tražiti procenu vrednosti nepokretnosti. Da bi notar popunjavao i poresku prijavu za plaćanje poreza na apsolutna prava, ovu mogućnost mora da predvidi i Zakon o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koji se, takođe, upravo menja. - U reformu smo krenuli pre nekoliko meseci - istakla je juče premijerka Ana Brnabić, posle obilaska Republičkog geodetskog zavoda. - Ovo je jedna od najkompleksnijih reformi i verovatno, uz reformu zdravstva, jedna od najvažnijih za građane Srbije. Radimo i na uvođenju adresnog registra, jer više od tri miliona ljudi nema potpunu adresu. U Loznici, koja je bila pilot-projekat, 697 ulica je dobilo ime. Predviđeno je da će do 1. oktobra biti završen elaborat za celu Srbiju, a procenjuje se da će 45.000 ulica dobiti ime. Trebalo bi do sredine sledeće godine da završimo čitav posao. Izmenom Zakona o upisu u katastar polako se posao procene vrednosti imovine, koju trenutno radi Poreska uprava, ustupa Republičkom geodetskom zavodu. Na početku, katastar će slati procenu vrednosti za prometovane nekretnine, ali će od 2020. godine biti u mogućnosti da radi masovnu procenu vrednosti nekretnina. Tada će se njihovi podaci koristiti i prilikom određivanja poreza na imovinu. Konkurs za prijem 567 novih mladih stručnjaka u RGZ biće raspisan 4. aprila. Kadrovsko ojačanje neophodno je da bi se okončala reforma katastra i da bi od 2020. zaživeo u elektronskom obliku. - Na polovini smo projekta sa Svetskom bankom - rekao je juče Borko Drašković, direktor RGZ. - Tri su faze reforme, a cilj je da naši podaci budu efikasniji, dostupniji i transparentniji.

Antrfile:

DOBAR KVARTAL

PRVI kvartal ove godine je bio ekonomski vrlo dobar. Imali smo jak januar, malo slabiji februar i jak mart - istakla je juče premijerka Ana Brnabić. - U predviđenim smo okvirima od 3,9 odsto rasta bruto domaćeg proizvoda. Plan nam je 3,5 odsto rasta u ovoj godini, tako da sam zadovoljna stanjem u kasi. Takođe, imali smo planiran deficit od 32 milijarde dinara, a u petak smo imali suficit od 6,5 milijardi dinara. Rezultat je bolji za više od 38 milijardi dinara.

RUŠI SE KAFANA NA PANČIĆU

MINISTARSTVO građevinarstva izdalo je rešenje za rušenje ugostiteljskog objekta na vrhu Kopaonika. Za objekat koji je nikao u zaštićenom delu prirode niko nije tražio dozvolu za gradnju. Premijerka Ana Brnabić juče nije želela da razmatra pitanje ko je inevstitor nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata: - Nije važno čiji je, jer su svi građani jednaki pred zakonom .
Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, je objasnila da je investitor podneo zahtev za legalizaciju, ali da ne ispunjava više preduslova, tako da je taj zahtev odbijen.
Autor: S. B.
Arhiva vesti