O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
PREUSMERENO 120 AVIONA ZBOG GREŠKE SERVISERA
21. Jul 2017. godine
Blic
KONTROLA LETA 10. JULA GOTOVO SAT VREMENA NIJE KONTROLISALA NEBO Kako saznajemo, prestanak rada radara izazvala je fi rma koja je bila zadužena za redovno održavanje softvera SMATSA. Reč je o rutinskom poslu tokom kojeg je ceo informacioni sistem trebalo uobičajeno da funkcioniše. Međutim, u jednom trenutku, oko 21 sat, svi kompjuteri su se pogasili. Nastala je opšta panika. Odmah smo pozvali kontrole letenja u Bukureštu, Budimpešti i Banjaluci da preuzmu letove i svi avioni iznad našeg neba su preusmereni u okolne zemlje - objašnjava izvor “Blica”. Istog trenutka je reagovao i “Evrokontrol” koji je obavestio sve servise avio-saobraćaja u okruženju o ovom problemu, a najviše aviona preusmereno je u Rumuniju - čak 120. “Evrokontrol” je u trenutku kada se pojavio problem preuzeo koordinaciju letova i preusmerio ih, prema utvrđenim procedurama, na kontrolne centre u okruženju, te je tako izbegnuto bilo kakvo ugrožavanje bezbednosti ljudi ili letelica. Oni tvrde da problem nije znatno uticao ni na operativnu mrežu, te da se vazdušni saobraćaj sada odvija bez problema. U nadležnosti SMATSA su sve letelice koje i makar delimično prelaze iznad Srbije sa Kosovom i Crne Gore. Direktor Radojica Rovčanin tvrdi da je u potpunosti ispunio proceduru povodom ovog slučaja. Ja sam odmah o svemu obavestio i Vojsku i Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije i tu se moja nadležnost završava. Ne smem više ništa da iznosim u javnost - kaže za “Blic” Rovčanin. Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije pokrenuo je odmah vanredni inspekcijski nadzor o uzrocima pada radarskog sistema i nakon kompletne istrage prosledio izveštaj Ministarstvu saobraćaja.

Antrfile:

Nema novčanih gubitaka

Iako je nekoliko stotina aviona na 50 minuta zaobišlo vazdušni prostor Srbije, ovo preusmerenje neće dovesti ni do kakvih novčanih gubitaka. Naime, aviokompanije prilikom pravljenja plana letenja plaćaju “Evrokontrolu” za uslugu praćenja letelica, a potom “Evrokontrol” taj novac prosleđuje kontrolama letenja koje su angažovane na tim pravcima.
Budući da se ovde radi o pedesetominutnom preusmerenju, to ništa neće promeniti u planovima aviokompanija niti će se pojaviti rupa u budžetu SMATSA.
Autor: MARKO TAŠKOVIĆ
Arhiva vesti