O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
BIĆE ODLAZAKA I DOLAZAKA BANAKA A I UKRUPNJAVANJA
29. Jun 2017. godine
Dnevnik
Po svemu sudeći, bankarsko tržište u Srbiji, na kojem pet banaka drži 80 odsto tržišta, čeka zanimljivo leto. Pojedine banke će se povući, a druge doći na naše tržište, dok je za neke predviđeno spajanje, odnosno ukrupnjavanje. Promene vlasništva očekuju se u Vojvođanskoj, VTB, Pireus banci, te JUBMES banci. Već su prodate Alfa, Marfin, NKM i Findomestik banka. O tome otkud ovoliko promena na bankarskom tržištu Srbije profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu dr Milojko Arsić kaže: - U Srbiji ima previše banaka ako se gleda obim poslovanja, ali i druge parametri. U bankarskom sektoru svako gleda svoj interes i zato je uobičajeno da neko dođe na ovo tržište, a da neko ode, a ako postoji interes uobičajeno je i spajanje, odnosno ukrupnjavanje banaka. Slično kaže i međunarodni konsultant Milan Kovačević, ukazujući da banke zavise od realnog sekotra, odnosno privrede. - To što pojedine banke imaju interes da dođu u našu zemlju govori da na ovom tržištu vide šansu za poslovanje - kaže Kovačević. - One koje tu šansu ne vide, odlaze. To što je su neke banke zainteresovane da posluju ovde svakako je dobra vest i govori da se situacija u privredi kreće na bolje. Do sada se na banakrskom tržištu već mnogo toga promenilo. Naime, srpski biznismeni Bojan Milovanović i Andrej Jovanović preuzeli su lane Novu kreditnu banku Maribor u Srbiji i do tada ova banka posluje kao Direktna banka. Usledilo je i preuzimanje Findomestik banke, a promena se već može videti po izgledu filijala, koje su već promenile boju - u direktnu crvenu. AIK banka, čiji je vlasnik biznismen Miodrag Kostić kupila je lane Alfa banku. Zvanično preuzimanje zvaršeno je nedavno, a nova grupacija se odmah popela na četvrto mesto na domaćem tržištu. Akcije Jubmes banke već duže kupuje “Alko grupa”, iza koje stoji biznismen Miroljub Aleksić. On je rekao da nije zainteresovan za tu banku, pa zato ostaje da se vidi šta planira s akcijama, koje su u njegovim rukama. Marfin banku, u kojoj je dominirao kiparski kapital, kupio je ruski tajkun Vladimir Kim, preko Ekspobanke u Češkoj, koja je, takođe, u njegovom vlasništvu. Prodaje se i VTB banka, u kojoj su većinski vlasnici Rusi, za koju ima ozbiljnih kupaca, pa se do kraja leta očekuje završetak razgovora. Za Vojvođansku banku zainteresovano je tri banke, a pominju se vodeće na našem tržištu - i strane i domaće. Kakav će biti rezulat promena na bankarskom tržištu, pokazaće vreme. Od novih banaka se očekuje da nastave snižavanje kamata, očiste bilanse i smanje nivo nenaplativih kredita. Ovo potonje od nas traži i misija Međunarodnog monetarnog fonda.

Antrfile:

Kostić zainteresovan za Gorenjsku banku

Regionalno širenje u bankarskom sektoru najvio je biznismen Miodrag Kostić. Posle AIK i Alfa banke na domaćem tržištu, on je najavio preuzimanje Gorenjske banke u Sloveniji. Potrebne dozvole od nadležnih je dobio, ali ne ide sve lako. Tamošnji biznismeni okupljeni oko slovenačkog Telekoma, zajedno s Apolo fondom, takođe su zainteresovani za Gorenjsku banku.
Po rečima Milana Kovačevića razlog za to, ukoliko nije reč o državnoj intervenciji, mogao bi da bude interes akcionara Gorenjske banke, što može da liči na situaciju našeg “Energoprojekta”.
Autor: D. VUJOŠEVIĆ
Arhiva vesti