O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
FABRICI: PITANJE NIJE „DA LI“, VEĆ „KADA“
9. Jul 2018. godine
Danas
Šef delegacije Evropske unije u Beogradu o članstvu Srbije Beograd - Put Srbije u Evropsku uniju je nepovratan, istakao je u intervjuu FoNetu šef Delegacije EU u Beogradu, ambasador Sem Fabrici, i naglasio da pitanje ulaska Srbije u Unije ne počinje sa „da li“, već „kada“, ali da pravno obavezujući sporazum sa Prištinom ne znači „automatsko članstvo“. Objašnjavajući stav o ireverzibilnosti priključenja EU, uprkos disonantnim tonovima predstavnika vlasti, Fabrici je, u okviru serijala razgovora Kvaka 23, nedvosmisleno odgovorio da je „taj proces nepovratan“. On je rekao da to „nije pitanje njegovog poverenja, već da o tome govore rezultati“ i podsetio da je „dve trećine stranih investicija u ovu zemlju došlo iz EU“. Istovremeno, „dve trećine srpskog izvoza ide u EU, ljudi putuju svuda po Evropi, to je ono što govori o nepovratnosti procesa“, precizirao je Fabrici i dodao da proces evropskog pridruživanja vodi „kroz privredno, zakonodavno i insititucionalno sklađivanje“. On smatra i da su poruke predsednika države i zvanični stavovi i saopštenja Vlade Srbije u tom pogledu konzistentni. Mora da se posmatra „šira slika“, a ne „pojedinačne izjave ministara“, jer je „osnovna poruka cele Vlade, što se čulo i tokom obeležavanja njene godišnjice u Subotici, da je budućnost Srbije u EU“, naglasio je Fabrici. Na primedbu da Srbija, na osnovu pojedini zaključaka Saveta EU i delova Godi?njeg izve?taja Evropske komisije, iznutra ne deluje kao zemlja kandidat, Fabrici je uzvratio da je priključenje EU složen proces“. Na pitanje da li je slika vladavine prava u Srbiji rušenje u Savamali ili formalno ispunjavanje Akcionog plana za poglavlje 23, Fabrici je odgovorio da je „vladavina prava složena oblast“. „Ona obuhvata i rad skupštine, nezavisnost pravosuđa, prava manjina, osnovna ljudska prava i slobode“, podsetio je Fabrici, koji smatra da se „vidi da tu ima nekog napretka, što konstatuje i Godišnji izveštaj“. „Najvažnije je da detektujemo oblasti gde treba dalje napredovati“, rekao je on i istakao da je, „u tom smislu, opredeljenje Vlade Srbije usmereno ka napretku“. Govoreći o medijima, Fabrici je poručio da „medijski sektor, kao i drugi segmenti društva, mora da bude preobražen u skladu sa vrednostima EU“. Upitan da li bi vlast sama, bez pritiska, trebalo da smisli kako da uredi medijski ambijent, on je odgovorio da je „pozitivan početak to što su Vlada i medijska udruženja seli za sto i počeli da razgovaraju o medijskoj strategiji, čime se poštuje i jedna od preporuka iz izveštaja EU“. „Moj je utisak da Vlada mora da shvati da slobodan medijski prostor u demokratskom društvu mora da bude uređen i da mora da postoji slobodan pristup medijima, slobodan pristup oglašavanju, reklamiranju i slobodan pristup javnim servisima“, naglasio je Fabrici. FoNet

Antrfile:

Autor: PRENETO
Nemci vape za radnicima
05. Oktobar 2018. godine
Zbog ovoga se igra Liga šampiona
03. Oktobar 2018. godine
Arhiva vesti