O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
MAKEDONSKE SLUŽBE PRATILE SRPSKE DIPLOMATE
22. Avgust 2017. godine
Blic
DIPLOMATSKI SKANDAL ZAŠTO JE SRBIJA ISPRAZNILA AMBASADU U SKOPLJU danijela lukoviĆ Srpski nadležni organi ustanovili su i dokazali da je u Makedoniji postojalo veoma ofanzivno obaveštajno delovanje protiv Srbije i zbog toga je povučeno osoblje naše tamošnje ambasade, rekao je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Prema saznanjima Blica, u ovo obaveštajno delovanje bile su uključene i strane sile. Ovim objašnjenjem Vučić je razjasnio zašto su u nedelju popodne iznenada svi zaposleni u ambasadi u Skoplju doputovali u Beograd, a od Makedonskih vlasti zatraženo da poveća bezbednost. Ustanovljeno je da su obaveštajne služba Makedonije pratile i nezakonito obrađivale srpske diplomate. Srpske diplomate su bez ikakvog razloga praćene, a čak je primenjivana i metoda zastrašivanja. Deo pritisaka koji je vršen išao je uz aminovanje stranaca. Odmah smo, čim su nam ova saznaja potvrđena, reagovali da zaštitimo naše službenike - navodi izvor Blica. Tim povodom održan je sastanak Vučića sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i šefom diplomatije Ivicom Dačić, a Vučić je objasnio da je za povlačenje bilo nekoliko razloga, ali da su “nadležni organi” ustanovili to i predstavili i njemu i Vladi Srbije dokaze. Naši nadležni organi su ustanovili i pružili nam dokaze i saznanja o veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i instucija Srbije. Naše je da naši ljudi budu pripremljeni i spremni. Biće nekih promena u našem osoblju i da zaštitimo naše prijateljstvo sa Makedoncima, a da se ponašamo u skladu sa novim okruženjem koje nam nije bilo poznato do pre nekoliko meseci - objasnio je Vučić. Dodao je da će u narednih desetak dana sve biti mnogo jasnije, a na pitanje da li kriza u odnosima sa Makedonijom ima veze sa članstvom Kosova u Unesko, Vučić rekao je da se čekaju prvo koraci zvaničnika Kosova, a onda i Makedonije i Crne Gore. Ti odnosi će morati da budu zasnovani na uzajamnom poštovanju. Čekaćemo odluku da li će Albanci da pokušaju da uvrste Kosovo kao članicu Uneska. Tada ćemo čekati da vidimo šta će da kažu i Skoplje i Podgorica - rekao je predsednik. Ukazao je da tu, međutim, ima i mešanja nekih drugih sila, a upitan da li ta “spoljna sila” Rusija, odgovorio jeda nije na to pomislio dok je govorio. Već sledeće nedelje, posle sastanaka koje ćemo ovde imati, a imaćemo i sastanak sa predsednikom Vučićem, deo našeg osoblja biće vraćen u Skoplje, a ambasador će biti vraćen kasnije. Preduzećemo mere da se pripremimo za rad u jednom takvom okruženju - naglasio je šef diplomatije Ivica Dačić. Dačić je naglasio i da Srbija želi dobre odnose sa Makedonijom.

Antrfile:

DS: PUCANJ U NOGU, JEREMIĆ: DILETANTI

Funkcioner DS i predsednik odbora sa spoljnu politiku Aleksandar Crkvenjakov ocenio je da su ovakvi potezi Srbije “pucanj” u nogu.
Kakav god da je problem sa susednom državom, morate ga rešavati, a osnovna funkcija diplomatije je da i posluži kao kanal komunikacije dve države. - naveo je Crkvenjakov.
Nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je da je povlačenje celokupnog osoblja ambasade iz Makedonije u Srbiju „diplomatski diletantizam i šarlatanstvo“.

Makedonija: Podržaćemo Kosovo u Unesku
Srbija: Promenićemo stav o imenu Makedonije

Makedonska agencija “Maksfaks” objavila je juče da je Vlada Makedonije pripremila predlog za podršku učlanjenja Kosova u Unesko i da je to jedan od razloga što je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije povuklo osoblje ambasade iz Skoplja na hitne konsultacije u Beograd.
Nedugo zatuim, Vlada Makedonije je to indirektno i potvrdila, saopštenjem da će u odnosu na glasanje za članstvo Kosova u Unesko imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU.
Uvek sledimo interese države bazirane na pricipima dobrosusedstva i unapređenja regionale saradnje, neutralnosti i nemešanja u sporove medju državama. Makedonija razvija prijateljske odnose sa svim susednm zemljama.
Kada postoje otvorena osetljiva pitanja između dva naša suseda, Vlada Makedonije će uvek slediti interese države baziran na principima dobrosusedstva i unapređenja regionalne saradnje, neutralnosti i nemešanja u sporove među tim državama.
U odnosu na glasanje za članstvo Kosova u Unesko, Vlada Makedonije će imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU - navela je vlada. Na to, Dačić je poručio će to direktno uticati na dobrosusedske odnose i da bi Srbija mogla da promeni stav po pitanju imena Makedonije.
Ukoliko Makedonija zaista glasa za prijem Kosova u Unesco, iako je svesna koliko to pogađa Srbiju i srpski narod, predložiću predsedniku Vučiću da Srbija u odnosu na ime pod kojim smo priznali Makedoniju, takođe, kao i oni oko Kosova u Unesko, ima u vidu poziciju EU - naglasio je Dačić.
Autor: DANIJELA LUKOVIĆ
Arhiva vesti