O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
VOJSKA DOBILA DVOSTRUKO MANJE KVADRATA NEGO U STEPI
11. Jun 2018. godine
Danas
Projektom izgradnje stanova na lokaciji Zemunske kapije Građevinska direkcija nastavila saradnju sa Ministarstvom odbrane Beograd - Zemljište na prostoru bivše kasarne u Zemunu, koje je preuzela Građevinska direkcija Srbije, doneće gotovo dvostruko manje stanova za pripadnike Vojske Srbije nego što je to ostvareno kroz prvi projekat takve vrste, izgradnju naselja Stepa Stepanović na Voždovcu. Naime, u Stepi je pripadnicima Vojske, na ime vrednosti preuzetog zemljišta, dato 21 odsto od ukupno 4.600 izgrađenih stanova. Cena kvadrata u tom naselju ispala je uglavnom komercijalna i kretala se oko 1.300 evra. U Zemunu, taj model nije primenjen, već je Direkcija Vojsci u zamenu za zemljište prenela već izgrađene stanove u Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Kruševcu i Kuršumliji. Procenjena vrednost zemljišta iznosila je 12,5 miliona evra, dok se cena kvadrata u kompleksu Zemunske kapije kreće od 1.371 do 1.530 evra, u zavisnosti od veličine i lokacije stana. Da je Vojska i u tom projektu dobila stanove, pripalo bi joj oko 170, što čini deset odsto od ukupnog broja planiranog na tom gradilištu. Međutim, Direkcija je Zemunske kapije namenila isključivo komercijalnoj prodaji i naselje se već oglašava kao elitno, na Dunavu, sa nizom pratećih sadržaja koji podižu vrednost lokacije. Vojsci je, s druge strane, više odgovaralo da dobije izgrađene stanove u gradovima gde su locirane veće kasarne. Oni su, pri tom, dobili više stanova, jer je, primera radi, kvadrat u Novom Sadu nešto iznad 800 dok u Kruševcu jedva dostiže 600 evra. I pored toga što je u ovom poslednjem projektu Vojska mogla i malo bolje da prođe, stručnjaci tvrde da to što je država investitor, ukoliko angažuje domaće firme, predstavlja snažan podsticaj industriji. - Realno, kvadrat investitora Zemunskih kapija, kada se dodaju troškovi prateće infrastrukture, košta od 1.100 do 1.300 evra, pa će troškovi za oko 100.000 planiranih kvadrata ili 1.700 stanova, iznositi približno 120 miliona evra. Kako je prosečna cena stana oko 1.450 evra za kvadrat, prihod od komercijalne prodaje dostići će do 145 miliona evra, što znači da će investitor, Direkcija za izgradnju Srbije, zaraditi oko 20 odsto. Iako to za državu nije velika zarada, ipak je pristojna suma za pokretanje investicije na novoj lokaciji. Dodatna pogodnost je što takav model predstavlja veliki podsticaj za stanogradnju i oko 30 grana koje je prate - kaže za Danas Goran Rodić iz Građevinske komore i naglašava da korist od ovog projekta nije samo u tome što se tržištu isporučuju novi stanovi, već i što se zapošljavaju firme iz sektora malih i srednjih preduzeća.

Antrfile:

Rodić: Svaka investicija dragocena

- Svaka investicija koja angažuje domaću privredu je dragocena, a posebno u građevinarstvu koje je, posle višedecenijskog pada, ostalo bez ključnih zanimanja, bez majstora i zanatlija. Ono malo radnika koji su preostali, kroz državne projekte dobijaju priliku da rade i da znanje i veštine prenose na mlađe, kako bi se očuvalo ono malo radnih mesta koja su preostala u tom sektoru - kaže Goran Rodić.
Autor: M. N. STEVANOVIĆ
Nemci vape za radnicima
05. Oktobar 2018. godine
Zbog ovoga se igra Liga šampiona
03. Oktobar 2018. godine
Arhiva vesti