O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
LOPTU I UDŽBENIK TREBA USKLADITI
2. April 2018. godine
Večernje novosti
UČENICI SPORTSKE GIMNAZIJE, IAKO SE TRUDE, TEŠKO USPEVAJU DA "POMIRE" TRENINGE I ŠKOLSKE OBAVEZE RODITELJI učenika Sportske gimnazije u Beogradu obavešteni su da obrate pažnju o dolascima u školu i izostajanju dece sa nastave, pošto je broj opravdanih izostanaka nešto veći nego prošle godine. Pojedini đaci i roditelji koji su se javljali našoj redakciji tvrde da je organizacija nastave takva da mladi sportisti ne mogu da stignu da prisustvuju svim časovima, a da istovremeno ispoštuju obaveze prema klubovima i odrade sve treninge. Kako kažu učenici, treninge imaju pre i posle podne, pred velika takmičenja oni se povećavaju, a uvode se i neki dodatni. Tako se dešava da odrade jutarnji trening, onda odu na nastavu, gde ne mogu da ostanu do kraja časova, pošto moraju ponovo u sportsku halu ili teretanu. Posebna priča su, objašnjavaju, pripreme kada odsustvuju sa nastave i više nedelja, pa je teško nadoknaditi propušteno gradivo i odgovarati za ocenu. Ovu gimnaziju pohađaju vrhunski mladi sportisti i reprezentativci, koji imaju i poseban režim i tajming ishrane, ali zbog obaveza u školi oni to ne mogu da ispoštuju. Činjenica je da je broj opravdanih izostanaka malo veći nego prošle godine, zbog čega sam na roditeljskom sastanku obavestila roditelje da obrate pažnju na decu - objašnjava Ivanka Kovačević, novoizabrani direktor Sportske gimnazije. - Nastava se organizuje u skladu sa satnicom klubova u kojima naši đaci treniraju. Pravilima škole je predviđeno da se do 15. septembra dostavi satnica treninga i priprema. Ove godine je to nešto kasnilo, zbog našeg preseljenja iz Vojne gimnazije na Dorćol. Deca su sjajna, ali su preopterećena. Iako je pravilnikom bilo propisano da nastava počinje u 10.30, zbog protivljenja đaka i njihovih roditelja satnica je promenjena, pa se sada školsko zvono oglašava u 9.40. Učenici su se žalili da ne mogu da stignu na ručak, jer su u to vreme u školi. Međutim, ni novim tajmingom nisu svi zadovoljni. To odgovara odbojkašima, rukometašima i košarkašima, dok fudbalerima ne ide naruku - kaže Kovačevićeva. - Problem je sa trećom i četvrtom godinom, gde ima reprezentativaca koji, osim redovnih treninga, imaju i kondicione, neki i privatne, pa je teško sve uskladiti sa obavezama u školi. Naša sagovornica najavljuje da će se u maju sastati sa predstavnicima sportskih klubova.

Antrfile:

KRITERIJUMI ZA OCENJIVANJE ISTI

DIREKTORKA Sportske gimnazije naglašava da su kriterijumi za ocenjivanje isti kao i u drugim školama, i bez obzira na obaveze učenici moraju da savladaju predviđeno gradivo.
Svaka petica u našoj školi identična je onoj u Četvrtoj i Desetoj gimnaziji, koje su isto opšteg tipa, kao i naša - objašnjava Kovačevićeva. - Profesori su spremni da se sve dogovore sa đacima, da organizuju konsultacije, dodatne časove, ali se mora učiti.
Autor: B. BORISAVLJEVIĆ
Arhiva vesti