O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Ovo su nove akcize na kafu, pivo, cigare, tečnost za elektro...
29. Januar 2019. godine
U Službenom glasniku objavljeni su usklađeni dinarski iznosi akciza sa rastom potrošačkih cena u prethodnoj godini, a koji će se primenjivati od 1. februara.
GRČKA VLADA PREKINULA LIGU
13. Mart 2018. godine
Večernje novosti
DRŽAVA MORALA DA SE UMEŠA U FUDBAL POSLE SKANDALA NA DERBI UTAKMICI U SOLUNU KOJI JE IZAZVAO GAZDA DOMAĆEG TIMA Izdat nalog za hapšenje Savidisa, koji je ušao u teren sa pištoljem RADIKALAN, ali jedini ispravan potez povukla je Vlada Grčke, koja je odlučila da prekine fudbalsko prvenstvo na neodređeno vreme posle skandala u Solunu. Preksinoć, na derbi meču PAOK-AEK, gazda domaćih Ivan Savidis uleteo je na teren sa pištoljem u pokušaju da se obračuna sa sudijom, koji je poništio gol njegovom timu u 90. minutu kod rezultata 0:0. Nakon sastanka premijera Grčke Aleksisa Ciprasa i zamenika ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa, doneta je odluka da se zaustavi takmičenje. Odlučili smo da prekinemo šampionat. Neće početi ponovo, osim ako ne postoji jasan okvir sa novim pravilima i uslovima - rekao je Vasilijadis. Kako je saopšteno, grčki savez i vlada su u stalnom kontaktu sa UEFA i trenutno ne postoji mogućnost ugrožavanja pravila mešanje politike u sport. Evropska kuća fudbala je, s druge strane, rešila da se obračuna sa svakim vidom nasilja, tako da je najavila da će oštre kazne dobiti PAOK, Lil, Vest Hem, PSŽ i moskovski Spartak, svi klubovi koji su bili akteri incidenata u poslednje vreme. Čak se razmatra i izbacivanje iz evropskih takmičenja, pošto je UEFA odlučila da uđe u totalni rat sa huliganima. Inače, zbog dešavanja na stadionu "Tumba" grčka policija izdala je nalog za hapšenje vlasnika kluba PAOK Savidisa i četiri člana njegovog obezbeđenja. Savidis je pretio arbitru baš ispred mene. Poručio mu je da je završio sudijsku karijeru - rekao je Manolo Himenez, trener AEK. - Video sam onda da ima pištolj za pojasom. Bio sam šokiran. Ne razumem ovakve stvari, mislio sam da tako nešto može da se vidi samo u filmovima Klinta Istvuda. Arbitar Jorgos Kominis je u finišu meča najpre priznao gol PAOK, pa ga je poništio posle protesta igrača AEK, nakon čega je nastao haos. Ipak, dva sata nakon prekida, arbitar je uneo u zvanični zapisnik da je priznao pogodak. Pre odluke da se prekine liga, AEK je bio prvi na tabeli sa dva boda više od PAOK, posle 25 odigranih kola od 30.

Antrfile:

VRAĆENI IM BODOVI DAN PRE MEČA

NA stadionu PAOK se dogodio drugi incident za 14 dana. Pre dve nedelje uoči meča sa Olimpijakosom pogođen je flašom trener gostiju Garsija, i susret se nije ni odigrao, a registrovan je 0:3, uz oduzimanje bodova PAOK.
Ipak, posle žalbe, komisija FS Grčke je vratila tri poena klubu iz Soluna, samo 24 časa pre incidenta protiv AEK.

SAVIDIS BOGATAŠ, BLIZAK PUTINU

GAZDA PAOK Ivan Savidis je rusko-grčki biznismen i političar, rođen u Gruziji 1959. godine (SSSR), čije se bogatstvo procenjuje na 750 miliona dolara. Vlasnik je brojnih kompanija u obe zemlje, bio je član ruskog parlamenta, i blizak je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. Na "Forbsovoj" listi je među 30 najbogatijih Rusa, a PAOK je kupio 2012. godine.
Autor: B. ANTIĆ
Arhiva vesti