O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
ČEKA SE SPAS U ZADNJI ČAS
13. Jun 2018. godine
Večernje novosti
KAKVA ĆE BITI SUDBINA GRAFIČKOG KOLEKTIVA POSLE ISELjENjA KRAJEM JUNA Prema nezvaničnim saznanjima, za zbirku i dokumentaciju - atelje Nikole Graovca DOK sat neumitno odbrojava poslednje trenutke koje će Grafički kolektiv provesti na Obilićevom vencu, adresi sa koje će, posle bezmalo sedam decenija, zbog prodaje ugostiteljskom preduzeću nakon što je zgrada vraćena starim vlasnicima, morati da se iseli do kraja juna, "Novosti" su se obratile Gradskom sekretarijatu za kulturu sa pitanjem da li je pronađen novi prostor za ovaj kulturni amblem Beograda. Ili će se već od jula naći na ulici. - Više meseci unazad je tražen odgovarajući prostor, predstavnici Grafičkog kolektiva su u nekoliko navrata obilazili prostore koji su bili na raspolaganju, da bi se ispostavilo da nisu odgovarajući, ili da su i oni u postupku restitucije. Trenutno smo, u dogovoru sa Grafičkim kolektivom, na pomolu izvesnog rešenja, koje prolazi zakonsku proceduru, i nadamo se da ćemo biti u mogućnosti da na taj način pomognemo - stoji u odgovoru. U okviru Gradske uprave, kako su objasnili u Sekretarijatu za kulturu, Sekretarijat za imovinske i pravne poslove ima nadležnosti upravljanja, korišćenja i raspolaganja nad nepokretnostima i poslovnim prostorom, pa su na njega uputili Grafički kolektiv, uz podršku i pozitivno mišljenje o ovoj instituciji čiji značaj je prepoznatljiv u kulturi našeg grada. - Ostalo je još manje od 20 dana do iseljenja, a Grafički kolektiv je još na "belom hlebu" - objašnjava, za "Novosti", Branimir Karanović, predsednik UO. - Nisam upoznat da postoji neko konkretno rešenje, a da je "na pomolu izvesno rešenje", to ne mora da znači ništa. Kada budemo morali da iznesmo stvari na ulicu, bićemo prinuđeni da prihvatimo bilo šta. Grafičkom kolektivu, kako nezvanično saznaju "Novosti", je ponuđen jedan prostor u Karađorđevoj ulici, u kome se nekada nalazila "Hondina" radnja i bili su spremni da ga odmah prihvate, ali se ispostavilo da je i on u procesu restitucije. Drugo rešenje, verovatno ono izvesno, na pomolu, pomenuto u saopštenju Gradskog sekretarijata za kulturu, je atelje Nikole Graovca i njegove supruge Rade (ćerka ga je vratila gradu i nalazi se u fondu Poslovnog prostora) na Kosančićevom vencu 19. Ali taj atelje, od nešto više od 30 kvadrata, mogao bi samo da udomi zbirku i dokumentaciju, da služi kao neka vrsta depoa, dok će za galeriju morati da se traži drugi prostor. - Nadam se da će se pojaviti neki spas u zadnji čas - kaže za naš list Ljiljana Ćinkul, direktor Grafičkog kolektiva. - Sve je u procesu i verujem da će se naći solucija, jer ne zaslužijemo tretman "pogorelaca", jer je Grafički kolektiv ostavio dubok trag u našoj kulturi.

Antrfile:

DOMAĆA I SVETSKA ELITA

OD stubova srpske umetničke scene i akademika, u Grafičkom kolektivu predstavili su se Vladimir Veličković,Stojan Ćelić, Leonid Šejka, Boško Karanović, Bogdan Kršić,Sreten Stojanović, Lazar Vujaklija, Mladen Srbinović, Milo Milunović, Dado Đurić, Uroš Tošković... Tu su izlagana dela velikana svetske likovne scene kao što su Šagal, Dali, Vazareli, Ero,Hirošiga, Šaraku, Exat, Anderle,Brunovski, Vislava Šimborska, Madervel...

Autor: M. KRALJ
Nemci vape za radnicima
05. Oktobar 2018. godine
Zbog ovoga se igra Liga šampiona
03. Oktobar 2018. godine
Arhiva vesti