O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
JEDNA KOMORA, DVE GLAVE
25. Maj 2017. godine
Večernje novosti
NAPETOSTI MEĐU ZAVAĐENIM BEOGRADSKIM ADVOKATIMA I DALJE NE JENJAVAJU DOK se dva rukovodstva Advokatske komore Beograda (AKB) utrkuju u dokazivanju zakonitosti izbora predstavnika i rada, njihove prostorije čuva - privatno obezbeđenje. Ovo je epilog pokušaja primopredaje dužnosti i neuspešnog preuzimanja kancelarija između starog i novog rukovodstva beogradskih advokata. Nelegalno izabrano rukovodstvo neće ništa preuzeti niti će njima biti bilo šta predato - oštar je dosadašnji predsednik AKB Slobodan Šoškić, koji najavljuje krivične prijave protiv grupe kolega koja se smatra novim rukovodstvom na čelu sa Jugoslavom Tintorom. - Pokušajem da na silu i bez valjanog pravnog osnova uzurpiraju prostorije Komore počinili su krivično delo povrede prava na upravljanje i zbog toga će odgovarati. Da je reč o uzurpaciji i samovolji tvrde i u krilu koje predvodi Tintor, s tim što je predmet njihovih optužbi - Šoškićevo rukovodstvo. Novi predsednik beogradskih advokata poziva staru upravu da Komoru vrati u redovan tok i shvati da je njeno vreme prošlo. Šoškić je obavezan da izvrši primopredaju dužnosti, prostorija i inventara - navodi Tintor. Iako je to njegova obaveza, ne očekujem da će to učiniti. Volja advokata koji su me izabrali za predsednika obavezuje me da se borim protiv uzurpacije i samovolje. Tintor podseća da je nova uprava zauzela jednu od prostorija Komore - salu za sastanke i da će to ubuduće biti njeno sedište i mesto odakle će polaziti akcije za ostvarivanje prava advokata. Preduzećemo sve mere da privatno obezbeđenje, Šoškićeva pretorijanska garda, što pre omogući ulazak legalnog rukovodstva u svoje prostorije. Angažovana agencija je upozorena da je angažovana od neformalne grupe građana i da je saučesnik u nezakonitom postupanju.

Antrfile:

SAMO BRUKA ZAJEDNIČKA
OBE uprave, stara i nova, složne su samo u jednom - da je posredi velika sramota advokatske profesije. Krivce vide - na suprotnoj strani.
Ovu bruku izaziva grupa advokata koja neće zakon, nego silu - naglašava Šoškić.
Niko nije veća sramota za srpsku advokaturu od starog rukovodstva Komore - uzvraća Tintor.
Autor: R. DR.
Arhiva vesti