O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Agasi: Zastrašujuće je što Novak može još da napreduje
18. Jul 2018. godine
Andre Agasi nije mogao da ne prokomentariše pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu i bio je veoma srećan zbog svog bivšeg pulena.
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
JOKSIMOVIĆ: NADAMO SE DA ĆE PREGOVORI DOBITI NA DINAMICI
2. Jul 2018. godine
Danas
Ministarka za evropske integracije Srbije o austrijskom predsedavanju EU u fokusu Beograd - Austrija je temu proširenja Evropske unije takođe stavila na svoju agendu predsedavanja i verujem da ćemo nastaviti sa otvaranjem poglavlja za koja smo spremni. Takođe, nadamo se da će se tokom austrijskog predsedavanja, u narednih šest meseci, održati dve međuvladine konferencije, a ne kao u poslednje vreme samo jedna, kako bi pregovori dobili na dinamici, kaže za Danas Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije Srbije, upitana šta očekuje od austrijskog predsedavanja EU, koje je juče zvanično otpočelo. Ministarka Joksimović ocenjuje da je Austrija pokazala iskrenu i postojanu podršku politici stabilnosti regiona i politici proširenja, a posebno vrednovanje saradnje sa Srbijom u političkom, ekonomskom i bezbednosnom smislu. Nikola Burazer, programski direktor Centra savremene politike, konstatuje za Danas da će Austrija svakako biti fokusirana na migracije i verovatno će kroz tu prizmu posmatrati i Zapadni Balkan. - To bi moglo da znači da će insistirati na čvršćem povezivanju sa državama u regionu, ali ne nužno na proširenju EU. Ipak, kao od zemlje koja je godinama unazad podržavala proces proširenja na Zapadni Balkan, mogli bismo očekivati od Austrije podršku i u ovom smislu i za sada su poruke ohrabrujuće, smatra Burazer. Austrija je prošlog vikenda od Bugarske preuzela šestomesečno predsedavanje EU, pod geslom „Evropa koja štiti“, a kako navodi RTS, austrijski kancelar Sebastijan Kurc poručio je da će jedan od prioriteta biti napredak u pregovorima sa zemljama Zapadnog Balkana, sa ciljem da se spreči uticaj pojedinih država. - Bićemo snažno posvećeni postizanju napretka u pregovorima sa zemljama Zapadnog Balkana, jer snažna EU podrazumeva u svom članstvu i države tog regiona, u suprotnom Evropa neće biti potpuna. To bi takođe dovelo i do gubitka zemalja Zapadnog Balkana jer bi neke druge države poput Rusije ili Turske proširile svoj uticaj. I onda umesto više, imali bismo manje stabilnosti, a stabilnost u Austriji i Evropi takođe zavisi od stabilnosti na Zapadnom Balkanu“, kazao je Kurc, kome je zastavicu EU simbolično predao bugarski premijer Bojko Borisov. Na zajedničkoj konferenciji za novinare u austrijskom mestu Šladming sa premijerom Bugarske i predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, Kurc je istakao da je preuzimanje predsedavanje EU velika čast i odgovornost, prenosi FoNet. - Želimo uspešnu Evropu i zaštićenu. Reč je o očuvanju bezbednosti i životnog standarda. Uspeh se može postići ako članice EU i njene institucije zajedno rade, podvukao je Kurc pred preuzimanje predsedavanja Unijom. Austrijski mediji navode da se sa ocenom kancelara o zajedničkom radu na očuvanju bezbednosti saglasio i bugarski premijer Borisov.

Antrfile:

Tusk uveren u uspeh

Donald Tusk je poželeo Austriji sve najbolje u šestomesečnom mandatu predsedavanja Unijom istakavši da ima puno toga da se uradi. On je uveren da austrijsko predsedavanje može da bude uspešno za Evropu.
Autor: M. STOJANOVIĆ
Arhiva vesti