O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: 39 miliona, a samo Vujoševiću 600.000 evra?
26. Oktobar 2017. godine
Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je da je finansijski izveštaj koji se pojavio na društvenim mrežama bajata vest ,koju su pustile – "naše komšije".
Senzacija na startu: Krunićeva izbacila sedmu na svetu!
29. Avgust 2017. godine
Srpska teniserka Aleksandra Krunić savladala je u prvom kolu US Opena Britanku Džoanu Kontu, sedmu igračicu sveta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4,
Sve što treba da znate o novoj Vladi
27. Jun 2017. godine
Beograd -- Nova Vlada imaće 18 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Vulin i Đorđević zarotirali mesta. Nova lica: Goran Trivan i Nenad Popović.
Dočekana 21 delegacija, ko sve dolazi na inauguraciju?
23. Jun 2017. godine
Beograd -- Prijem povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće održan od 18.00 u Palati "Srbija" na Novom Beogradu.
Stupa na snagu Zakon o sprečavanju nasilja u porodici
01. Jun 2017. godine
Na snagu stupa novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji treba da spreči nasilje u porodici pre nego što do njega dođe.
Najmlađi srpski roker: Heroji uvek idu napred
31. Maj 2017. godine
Najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković (13), koji je svojim talentom i ogromnom energijom osvojio publiku i zadobio poštovanje starijih kolega, uveliko se priprema za još jedan humanitarni koncert, piše pesme, planira veliki broj koncerata tokom leta, ali ne posustaje ni u pripremama za lond...
Avioni sleteli u BG, stigla deca "zarobljena" na Kipru
18. April 2017. godine
Oba aviona koja su otišla na Kipar po trinaestoro dece iz Srbije koja su od nedelje uveče bila zarobljena na aerodromu u Larnaki sletela su u Beograd.
Demonstranti se ogradili od političkih stranaka i dali rok
10. April 2017. godine
"Protest protiv diktature" saopštio je da je "protest nastao kao vid potrebe da se nezadovoljstvo građana čuje" i ogadio se od uticaja političkih stranaka.
VAPAJ PORODICA: GDE SU NAŠI NAJMILIJI?
15. Jun 2017. godine
Blic
FONDACIJA „TIJANA JURIĆ“ POKRENULA SAJT KOJJI ĆE POMOĆI U REŠAVANJU SLUČAJEVA NESTALIH OSOBA Biljana, Aleksandar, Barbara... samo su neke u moru osoba nestalih bez traga čija imena će se naći u prvom registru nestalih osoba koji je pokrenula Fondacija „Tijana Jurić“. Vapaji porodica koje danima, mesecima, godinama... ne znaju ništa o svojim najmilijima lome i najtvrđa srca. Potraga za njima mahom je stala na početku, a dodatnih informacija ni dan-danas nema. Tugu i bol ne mogu nikako da ublaže, a agonija je, kako kažu dok se prisećaju života dok im najbliži nisu nestali, svakim danom sve veća. Sada, kako pričaju, pojavio se tračak nade da će možda neko ko bude pogledao Registar nestalih lica Srbije prepoznati baš njihovog najbližeg. Kako priča osnivač Fondacije koja je pokrenula registar, otac ubijene devojčice Tijane - Igor Jurić, sajt će biti pokrenut tokom ovog meseca i činiće jedinstvenu bazu za prikupljanje podataka i fotografija svih odraslih nestalih osoba, a posebno nestale dece. Cilj ovog sajta je što brža i što efi kasnija potraga za nestalima. U Srbiji je tokom 2016. godine prijavljen nestanak 1.113 dece i maloletnika. Većina slučajeva je rešena, ali pojedine porodice još tragaju za svojom decom - kaže Jurić. On podseća da je gotovo u isto vreme kada je nestala njegova ćerka, nestala i još jedna devojčica, ali da se o njenoj tragičnoj sudbini gotovo ništa nije čulo u javnosti. Jurić navodi da će registar na samom početku činiti podaci o osam nestalih osoba čije su porodice dale dozvolu za to, a plan je da se baza proširuje.

Antrfile:

BARBARA VITEZ (15) NESTALA 2016.
VIDELI SU JE U MAĐARSKOJ?

Učenica prvog razreda Ekonomsko-trgovinske škole u Senti nestala je 25. novembra prošle godine. Prema izjavi njenih roditelja Endrea i Melinde, ona je tog dana oko 20 sati otišla na drugaričin rođendan, međutim dva sata kasnije javljeno im je da je devojčica pala sa mosta i upala u Tisu.
Uskoro će sedam meseci od kada nema naše ćerke. I pored detaljne pretrage, nije pronađen ni delić odeće, što potvrđuje moju sumnju da Barbara nije u Tisi. Molio sam policiju, tužilaštvo i sud da prošire potragu za Barbarom i van Tise, ali moje molbe su ostale uzaludne - kaže Endre.
On dodaje da ga je pre tri nedelje pozvala jedna žena iz Mađarske, tvrdeći da je tamo videla i prepoznala Barbaru.
Odmah sam nazvao policiju u Mađarskoj, ali su mi odgovorili da ne mogu ništa jer naša policija nije oglasila njen nestanak - govori sa dubokom tugom i razočaranjem Barbarin otac.

BILJANA ĐORIĆ (19) NESTALA 2015.
SAMO DA JE ŽIVA

Posle više od godinu i po dana intenzivne potrage, još nije pronađena Biljana Đorić iz Mataruške Banje, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, koja je bez traga nestala još 2. decembra 2015. godine.
Kako priča njena majka Vesna, od kada je čitava porodica krenula u potragu za njom, nisu došli ni do jednog novog detalja koji bi im pomogao u pronalasku Biljane. Obraćali su se svima, te su ih tragovi na kraju doveli i do Srpske pravoslavne crkve. - U crkvi neće da nam kažu da li je kod njih. Kada bi nam samo rekli da li jeste, olakšali bi nam mnogo. Od kada je nestala, ništa novo nismo saznali. Ali negde me teši pomisao da ako joj se desilo ono najgore, do sada bi je već pronašli. Nadam se da ćemo doći do nekakvog traga, da znam gde je, da je živa, pa ako je odlučila da nas više ne vidi, poštovaću njenu odluku - priča u suzama Vesna.

ALEKSANDAR LAZIĆ (27) NESTAO 2016.
ŽELIM DA GA ZAGRLIM

Ovom mladiću iz okoline Smederevske Palanke izgubio se svaki trag 25. juna ujutru prošle godine, kada je oko 4.30 otišao do službe Urgentne medicine u palanačkom domu zdravlja da se raspita o umrlici za preminulu majku.
Ispred Doma zdravlja nađena su njegova parkirana kola, otključana, sa ključem u bravi, sa svim dokumentima i telefonom. Nestao je bez traga. Policija je pretražila obližnje jezero i čitavu opštinu, ali ništa nisu pronašli - priča za „Blic“ mladićev otac Predrag Lazić.
Nesrećni otac drhtavim glasom priča da od samog početka veruje da je njegov sin živ, a sumnja da je otišao u manastir zbog tuge za preminulom majkom.
Ubeđen sam da je pitanje dana kada će se vratiti kući. On u sebi ne gaji mržnju, vredan je, radan i za primer. Samo želim da ga zagrlim i da se vrati svojoj kući - u suzama priča nesrećni otac.

IVAN NIKOLIN (41) NESTAO 1996.
ČEKAMO GA 20 GODINA

Roditelji koji izgube decu služe doživotnu robiju.
Prošla je 21 godina od kada mog Ivana nema, a ja ga i dalje čekam. Sine, čekam te - kaže za „Blic“ Ana Nikolin (88) iz Koluta kod Sombora. Baka Ankičin sin rođen je 1955. u Kolutu, a nestao je 14.
januara 1996. u Subotici. Ivan je bio golman i uspešan trener u subotičkom FK Spartak. Imao je 41 godinu kada je nestao iz predgrađa Subotice, blizu kuće u kojoj je živeo sa suprugom, sinom i ćerkom. Kada se vratio sa treninga, ćerki i njenoj drugarici dao je čokoladu, složio je plaćene račune, pripremio je hranu za stoku i otišao u posetu komšiji koji je bio specijalni vojni policajac. Tada su ga poslednji put videle komšije, a do danas Ivan nije pronađen.
Koliko sam samo puta odlazila u subotički SUP. Molili smo ljude u Ministarstvu da se potraga intenzivira. Ne znam gde sve nismo tražili Ivana, ali sve je bilo uzalud. Ivana nema, a ja ga još čekam - neutešna je Ankica.

NEĐELJKO ŠKILJEVIĆ (61) NESTAO 2016.
NESTAO POD OSTROGOM

Potraga za ovim čovekom iz Sremske Mitrovice traje od 21. avgusta prošle godine, kada je nestao u Crnoj Gori, gde je radio kao električar na jednoj građevini. Kobnog dana, kako su tada njegove kolege govorile, trebalo je da bude slobodan, pa je dan ranije sa kolegom iz firme krenuo u manastir Ostrog.
Od tada mu se gubi svaki trag.
Kako priča njegova sestra od strica Zlatokosa Škiljević, ona se sa njim nije čula već skoro 15 godina, međutim, kako navodi, raspitivala se na sve strane da li iko zna nešto o njenom bratu.
Srela sam njegovu bivšu ženu nedavno. Rekla mi je da nemaju nikakve informacije šta je moglo da mu se desi. Kao u zemlju da je propao. On ima dve ćerke koje su u Novom Sadu na školovanju. Čak je dobio i unuče. Ne verujem da bi tek tako nestao - kaže ona, i ističe da bi volela da sazna šta se desilo njenom bratu.

MILISAV GRKOVIĆ (51) NESTAO 2009.
MUŠKARAC S OŽILJKOM

Muškarac iz Srema nestao je na Božić 2009.
godine. Poznat kao Grk, na vratu je imao ožiljak od nekoliko centimetara, ovaj muškarac bavio se rečnim brodarstvom.
Kao krmar, godinama je radio na brodu koji je plovio od Novog Sada do Ukrajine.
Na jednoj od tih plovidbi u Ukrajini Milisav je nestao i od tada mu se gubi svaki trag.
Kolege i porodica ni dan-danas nemaju nikakve informacije o njemu, a šta se dogodilo, do sada je ostalo misterija.
Kako je moguće da čovek nestane bez traga i da niko od saradnika na brodu ne vidi kako je nestao? Sva njegova lična dokumenta ostala su na brodu na kojem je radio. Informacije o njegovom nestanku došle su i do Interpola, a pogranična policija koja je izlazila na teren i obavljala potragu nije utvrdila da je Milisav Grković upao u vodu u luci u kojoj je brod bio usidren.

BERIŠA ŠKELJZEN (3) NESTAO 1996.
NESTAO U DVORIŠTU PORODIČNE KUĆE

Javnost u Srbiji ostala je šokirana kada je trogodišnji dečak Beriša Škeljzen nestao pre 21 godine u Beogradu.
Tog ranog pre podneva, 20. aprila 1996.
godine, dok se igrao u dvorištu roditeljske kuće u beogradskom naselju Makiš, crnokosi dečak tamnih očiju nestao je bez traga.
Sve je bilo kao i svakog drugog dana, dečak je sedeo u dvorištu, trčkarao i igrao se, a onda je posle samo jednog trenutka nepažnje zauvek izgubljen.
Porodica je tada alarmirala sve nadležne institucije, međutim potraga za njim nije davala rezultate.
Danas bi ovaj mališan imao 24 godine, a svi se i dalje pitaju gde je nestao i šta se tačno desilo.
Autor: BOJANA BOGOSAV
Arhiva vesti