O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Nebeska tema", film o Vladi Divljanu
12. April 2017. godine
Snimanje dokumentarnog filma o Vladi Divljanu "Nebeska tema" Mladena Matičevića privodi se kraju, ali nedostaje još oko 70.000 evra da bi ostvarenje o poznatom muzičaru ugledalo svetlost dana. "Nebeska tema" je film koji će biti i urban i emotivan, i dokument i bajka. Film koji pre svega pokreće pitanje suštine muzike, umetničkog identiteta, ali i prijateljs...
Basista nekadašnje grupe Idoli i bliski prijatelj Vlade Divljana, Zdenko Kolar, kaže da mu Vlada strašno nedostaje.

"Mislim, jednostavno se osećam kao da nešto nisam završio sa njim. Imam taj osećaj baš kao da mu dugujem nešto, peče me savest, ne znam. Sve što sam mogao sam uradio, ali očigledno to je valjda neka normalna reakcija kad izgubiš nekog dragog."

Reč je o dugometražnom dokumentarnom filmu, sa elementima igranog. Sniman je u zemlji, ali i u inostranstvu, povezuje osobe koje su bitno uticale na Divljanov život, a koje su za ovu priliku snimili i u filmu se pojavljuju u ulozi izvođača, nove verzije čuvenih Vladinih pesama.

Pre pet dana, na platformi Indiegogo, pokrenuta je, u svetu već dugo poznata, kampanja za grupno finansiranje filma.

"Osamdeset odsto filma je, do sada, završeno i očekujemo da ćemo kroz dvomesečnu kampanju na Indiegogo platformi zapravo uspeti da skupimo preostala sredstva. Mislim da je, osim činjenice da ćemo na ovaj način završiti film, ovo jedna, hajde da je nazovemo, pionirska stvar u srpskoj kinematografiji, jer mislim da će naša uspešna kampanja prokrčiti put drugim mlađim, ili ne mlađim, autorima koji rade u nekom polju nezavisnog filma", kaže reditelj Mladen Matičević.

Film su, pored Vladinih prijatelja, podržali Filmski centar Srbije i Centar za kulturu "Vlada Divljan". Sve informacije mogu se pronaći na sajtu nebeskatema.com ili na Fejsbuk stranici Nebeska tema - film o Vladi Divljanu.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti