O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Čović: Zaslužili smo da postanemo državni projekat
14. April 2017. godine
Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović smatra da je njegov klub rezultatima zaslužio da postane državni projekat.
Crveno-beli su u četvrtak uveče osvojili treću uzastopnu titulu ABA lige, čime su izborili novi nastup u Evroligi, u kojoj su ove sezone bili na korak od plej-ofa.

"Ove godine smo za sada uradili veliki posao. Izuzetno dobro smo reprezentovali i zemlju i grad i srpsku košarku u svim takmičenjima, kako u Evroligi tako i u regionalnom takmičenju, gde smo pokazali dominaciju. To je rezultat kontinuiranog rada unazad nekoliko godina. Mislim da smo zaslužili, bez obzira šta ko pričao, da od ovog trenutka pa dalje stvarno postanemo državni projekat, u smislu sledeće sezone. To smo potpuno zaslužili ogromnim radom, trudom i zalaganjem", rekao je Čović.

Prvi čovek Zvezde ipak očekuje još bolje rezultate u budućnosti.

"Mislim da ovo nije vrhunac Crvene zvezde, siguran sam da možemo više od ovoga. Naročito mislim na Evroligu sledeće godine. Ponovo smo izborili učešće, ali bih želeo, naročito zbog Fajnal-fora u Beogradu 2018, da se popnemo stepenik više. I ove godine smo moralno i košarkaški zašlužili da budemo u Top 8. Onda su se umešale više sile i prenele poruku. Vi morate da budete mudri da shvatite tu poruku onako kakva jeste i da se spremite za sledeću sezonu", rekao je prvi čovek kluba.

Glavni zadatak kluba u narednim mesecima je da očuva igrački i trenerski kadar, a već mesecima se spekuliše o odlascima glavnih zvezda i prvog trenera.

"Tim može da se sačuva ako dobijemo podršku. Ovo ne pričam da bih kukao, već zato što sam realan. Posle svih rezultata i svega što smo izdržali i pojedinačno i lično i porodično, nema razloga da ne kažem to glasno. Drugi model su transferi igrača, ovi igrači vrede i može da se pravi novi tim, ali mislim da to nije put kontiuiteta. Treba sačuvati i tim i stručni štab, a znate kakve smo faze nipodaštavanja i nepoverenja prošli", zaključio je Čović.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti