O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Zahtev za moju smenu? Postoji jasna procedura
19. April 2017. godine
Predsednica Skupštine Maja Gojković kaže da po poslovniku nijedan od zahteva za njenu smenu ne može biti uvršten u dnevni red započete sednice koja se nastavlja
"Svi poslanički predlozi, uključujući i zahteve za moju smenu, legalni su i legitimni, ali ne odlučujem ja da li će i kada nešto biti uvršteno u dnevni red, za to postoji jasna procedura, koju svi moraju da poštuju", rekla je Gojkovićeva za list "Politika" u izdanju od srede.

Ona je kazala da su poslanici glasali da vodi parlament i da će oni odlučiti i da li će nastaviti to da radi.

"Ako odluče da ne žele, onda će tako i biti, ne vidim ništa strašno u tome", navela je Maja Gojković.

Sednica Skupštine Srbije koja je prekinuta 1. marta tokom utvrđivanja dnevnog reda, biće nastavljena u sredu, 19. aprila.

Dnevni red nije utvrđen jer je 1. marta, posle desetak minuta predsednica parlamenta Maja Gojković prekinula rad zbog predizborne kampanje.

Na dnevnom redu bi trebalo da bude više međunarodnih sporazuma i protokola koje je predložila Vlada Srbije.

Na ovoj sednici će, prema najavama i podnetoj inicijativi, opozicioni poslanici pokušati da na dnevni red uvrste inicijativu za smenu Maje Gojković, za šta im je neophodno najmanje 126 glasova.

Inicijative za smenu Maje Gojković podneli su Demokratska stranka i pokret Dosta je bilo, jer smatraju da ona degradira najviše zakonodavno telo, krši Ustav i Poslovnik o radu parlamenta, a podržale su i druge opozicione poslaničke grupe, SDS, SDA, LDP, LSV, Dveri..., kao i nezavisni poslanici "NS-Pokret za spas Srbije".

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti