O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
SDSM: Nasilje podstakli Ivanov i Gruevski, odgovaraće svi
28. April 2017. godine
Skoplje -- SDSM saopštio je da će "odgovarati za ugrožavanje života ljudi svi oni koji su učestvovali u nasilju u parlamentu", prenosi MIA.
"Krvavo nasilje u parlamentu rezultat je nasilja na koje je u prethodnom periodu pozivao Nikola Gruveski, kao i provokacija, mržnje, podela koje su podsticali Gruevski, Đorđe Ivanov, (predsedavajući Sobranja) Trajko Veljanoski, poslanička grupa VMRO-DPMNE i njihovi saradnici i oni koji ih podržavaju", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopštilo je da su evakuisani preostali poslanici tamošnjeg parlamenta.

"U Sobranju Republike Makedonije vrši se evakuacija preostalih poslanika, a povređeni poslanik Zijadin Sela evakuisan je iz Sobranja i specijalnim vozilom prevezen u Urgentni centar", stoji u saopštenju.

To ministarstvo je prethodno objavilo da su do 20:43 sati pripadnici specijalne jedinice koji su ušli u Sobranje Republike Makedonije evakuisali 30 poslanika.

"Danas oko 18:50 sati građani koji protestuju u organizaciji građanske inicijative 'Za zajedničku Makedoniju' nasilno su ušli u prostorije Sobranja Republike Makedonije. U narušavanju javnog reda i mira povrede je zadobilo nekoliko poslanika Sobranja i nekoliko civila", stoji u saopštenju ovog ministarstva.

Dodaje se da je "desetak policijskih službenika zadobilo povrede i prebačeni su na skopske klinike".

Navodi se da se u operativnom štabu ministarstva prisutni ministar Agim Nuhiju, direktor Biroa za javnu bezbednost Mitko Čavkov, zamenik direktora tog biroa Besir Deari, pomoćnici ministra, pomoćnici direktora, kao i ostali rukovodioci i članovi operativnog štaba.

Maskirane osobe upale su u zgradu Sobranja u Skoplju i nakon žestokog okršaja objavljeni su snimci povređenog lidera SDSM-a Zorana Zaeva.

Zaev, kako se na snimku vidi, stoji krvave glave i briše lice maramicom.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti