O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Narodni muzej se otvara polovinom 2018.
10. Maj 2017. godine
Posle raznih obećanja o ponovnom otvaranju rekonstruisanog i duže od decenije zatvorenog Narodnog muzeja u Beogradu, stiglo je još jedno - od aktuelnog ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića.
Foto: lucianf / Flickr.com On kaže da se radovi na obnovi Narodnog muzeja odvijaju prema planu i da bi muzej trebalo da bude otvoren za posetioce do leta 2018. godine. Što se finansiranja tiče, ministar kaže ''neće biti nikakvih problema''.

"O tačnom datumu ne bih govorio. Nema potrebe da kalkulišemo, kada smo čekali deset i više godina, da li će to biti nedelju dana pre ili nedelju dana posle, ali proleće sledeće godine je vreme da se okončaju radovi", rekao je Vukosavljević.

"I naravno od trenutka okončanja radova u fizičkom smislu kustosima je potrebno da urade svoj posao, dakle da naprave postavku. To takođe može da traje i dva meseca i dva i po i tri, ali ono što sada pouzdano možemo da kažemo da je polovina sledeće godine krajnji rok da Narodni muzej otvori vrata posetiocima iz zemlje i inostranstva", zaključio je ministar.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti