O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Odalović: Biće zamenjeni oni koji nisu odgovorili zadatku
26. Jun 2013. godine
Vlada Srbije funkcioniše kao tim i do sada nije bilo problema ni na jednu temu, pa ni po pitanju rekonstrukcije, rekao je za RTS generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović.
Prema njegovim rečima, rekonstrukcija vlade je stvar koalicije, stvar unutrašnjeg dogovaranja koalicionih partnera i toga da li su ljudi kojima su poverene odgovorne funkcije "obavljali posao u punom kapacitetu i da li su ili nisu odgovorili zadatku".
 
"Oni koji nisu odgovorili zadatku logično je da budu zamenjeni", naglasio je Odalović.
 
On je rekao da je prirodno da svaka stranka prvo u svojim redovima sagleda ko od ministara nije odgovorio poverenom zadatku, ali da to ne znači da ne može i koalicionim partnerima da ukaže ako nešto nije u redu.
 
"Ovde može da se razgovara. Vlada je kolektivan organ i može da se razgovara da li smo svi bili na nivou zadatka. Radi se mnogo, danonoćno. U vladi se ne oseća da postoji stranačka razlika. Ona funkcioniše kao tim i mi do sada
nismo imali problema ni na jednu temu", istakao je Odalović.
 
Govoreći o rebalansu budžeta on je podsetio da je napravljena ušteda od 36 milijardi dinara i da je to realno stanje koje danas imamo.
 
"Način na koji se Vlada opredelila da predloži izmene Zakona o budžetu, je nešto što će u drugoj polovini godine pružiti sigurnost svim budžetskim korisnicima", smatra generalni sekretar Vlade Srbije.
 
On je rekao da je bilo bolno doneti odluke o smanjenju u budžetu, jer su to sve bili planirani projekti.
 
Odalović je podvukao da se od tih projekata ne odustaje već se oni privremeno zaustavljaju i odlažu za vreme kada bude bolja materijalna situacija.
 
Upitan da prokomentariše uštede na protivgradnim raketama, zbog čega je šteta od grada bila mnogostruko veća, on je rekao da te štednje nisu donete rebalansom budžeta i da je odluka o štednji i na ovim stvarima, ali i mnogim drugim, doneta mnogo ranije.

Izvor: FoNet/Blic
Foto: Blic
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti