O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Kako se navodi, sutra će radnici kragujevačke fabrike imati redovan radni dan, a dogovoreno je i da počnu pregovori.
Premijerka Srbije Ana Brnabić i Štrajkački odbor zaposlenih u kompaniji Fijat Krajsler automobili sastali su se oko 19.30 časova u kragujevačkoj Gradskoj upravi.
Brnabićevu je dočekao gradonačeklnik Kragujevca Radomir Nikolić, a premijerka se sa štrajkačima sastala povodom štrajka koji u toj fabrici traje od 27. juna.
Prethodno su štrajkači pozvali premijerku da dođe u Kragujevac na razgovore o uslovima za prekid štrajka, na šta je Brnabićeva odgovorila da im u svakom trenutku stoji na raspolaganju za razgovore.
Podsetimo, premijerka Ana Brnabić prethodno je istakla da je spremna u svako doba dana i noći da razgovara s radnicima Fijata, ali ne može da odgovori na zahtev za minimalac od 45.000 RSD
Brnabićeva je navela da je sa Štrajkačkim odborom FCA razgovarala kad god su oni želeli, pa čak i do jedan sat posle ponoći, i napomenula da su oni posle tih razgovora ujutro izlazili sa saopštenjem da se sa radnicima razgovara putem medija.
Radnici kragujevačke fabrike FCA zatražili su od premijerke Ane Brnabić da hitno oformi pregovarački tim ili krizni štab. Kako su naveli, taj tim bi trebalo da posreduje između poslovadstva kompanije i Štajkačkog odbora.
Radnici FCA, po rečima predsednika Štrajkačkog odbora Zorana Markova, ne traže od Vlade Srbije da im poveća zarade, već od Fijata, od čijeg rukovodstva očekuju da učestvuje u pregovorima, kako bi štrajk bio prekinut, pokrenuta proizvodnja i radnici primali plate.
Podsetimo, štrajk u FCA počeo je 27. juna zbog zahteva radnika da poslodavac poveća plate, reorganizuje rad, isplati bonus efikasnosti i plaća dodatne troškove prevoza.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti