O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Blic": Opozicija lomi koplja oko dva kandidata za Beograd
21. Jul 2017. godine
Poverenik Rodoljub Šabić i general Sreto Malinović glavni kandidati za gradonačelnika opozicionog bloka koji čine DS i Pokret slobodnih gra]ana, piše "Blic".
Prema saznanjima lista, "koplja se lome" oko njih dvojice, a da lider PSG Saša Janković smatra da poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti treba da bude kandidat, dok bi demokrate poverenje poklonile generalu Malinoviću.

List saznaje i da će Jankovićeva ideja teško proći među demokratama.

"DS mora ovog puta da ima svog kandidata. Podržali smo Jankovića 2008. godine, kada je bio kandidat za ombudsmana, to smo ponovo uradili 2012. godine, a pre nekoliko meseci smo stali iza njega kao kandidata za predsednika Srbije. Red je da on sada uzvrati našu podršku", navodi izvor lista.

Prema rečima sagovornika "Blica", u tom smislu je kao kandidat za prvog čoveka Beograda idealan general Sreto Malinović, za koga kaže da ima "izvanrednu vojničku karijeru, veliku prepoznatljivost i podržao je Jankovića tokom predsedničke kampanje".

"Putovao je sa njim, držao govore, toliko da su ga identifikovali kao Jankovićevog čoveka, iako je Malinović član DS-a. Ipak, problem je u tome što Janković želi Šabića za kandidata", navodi izvor "Blica".

On ocenjuje da SDS Borisa Tadića nema posebnih želja i da će ta stranka podržati zajedničkog kandidata, ukoliko se dogovore.

Malinović za "Blic" kaže da ni sa kim, pa ni sa Jankovićem nije govorio na temu beogradskih izbora. "Ako se stranka i pokret dogovore prirodno je da očekujem podršku Jankovića. To, međutim, najmanje zavisi od mene. Ako odluče, ako imaju ozbiljnu nameru da nešto naprave, tu sam. Sigurno neću biti ničija figura", kaže Malinović.

Janković za "Blic" kaže da neće licitirati sa imenima i karijerama ozbiljnih ljudi i da se kandidatura za gradonačelnika ne "dogovara na stranicama novina".

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti