O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Most napokon gotov: Važno za celu Srbiju
16. Avgust 2017. godine
Prema postojećoj dinamici radova, do sredine novembra Žeželjevim mostom preko Dunava u Novom Sadu moći će da se pređe pešice.
Čelnici španskog "Azvija" obavestili su ministarku građevinarstva Zoranu Mihajlović i da je puštanje železničkog saobraćaja planirano za januar.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Mihajlović je navela da od investitora očekuje punu posvećenost projektu kako bi se poštovali ugovor i rok.

"Žeželjev most za Vladu Srbije predstavlja jedan od strateških projekata, koji je važan ne samo za Novi Sad i Vojvodinu, već i za celu Srbiju, budući da se nalazi na železničkom Koridoru 10 i deo je pruge Beograd-Budimpešta", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je razgovarala sa vlasnikom i generalnim direktorom španskog "Azvija", Manuelom Kontrerasom Ramosom i Fernandom de la Tore de Alvaradom, o izgradnji Žeželjevog mosta i gradnji deonica na drumskom Koridoru 10 na kojima je ova kompanija glavni izvođač.

Mihajlović je naglasila da su u prethodnom periodu rešeni brojni problemi koji su kočili realizaciju projekta, u saradnji sa izvođačem i zahvaljujući velikom angažovanju tima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Čelnici "Azvija" su naveli da se do kraja meseca, od 21. do 24. avgusta, očekuje lansiranje malog luka na petrovaradinskoj strani .

Manuel Kontreras Ramos, vlasnik glavnog izvođača radova na Žeželjevom mostu, istakao je da je "Azvi" kompanija koja ozbiljno radi na svim projektima i da će učiniti sve da se ugovoreni rokovi ispoštuju.

Generalni direktor „Azvija" Fernando de la Tore de Alvarado rekao je da je „Azvi" ponosan na to što ima priliku da radi na velikim projektima u Srbiji i zahvalio potpredsednici Vlade na pomoći koju je Ministarstvo pružalo da se projekat izgradnje Žeželjevog mosta otkoči i ubrza njegova realizacija.

Kako je saopšteno, na sastanku je razmatrana i dinamika radova na dve deonice na južnom kraku Koridora 10 ka Grčkoj, ukupne dužine 12,1 kilometar, od Grdelice do tunela Predejane i od tunela Manajle do Vladičinog Hana.

Mihajlovićeva je poručila da je završetak izgradnje Koridora 10 jedan od strateških ciljeva Vlade i da je važno da svaki izvođač uloži maksimalan napor kako bi se završio i poslednji, najteži deo Koridora, kroz Grdeličku klisuru.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti