O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Janković nudio Đilasu saradnju, a ovaj ga odbio?
24. Avgust 2017. godine
Bivši predsednik DS-a Dragan Đilas, kako saznaje "Blic", odbio je poziv lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića za saradnju pred beogradske izbore.
Kako navodi taj list, jedna od opcija Jankovićevog pokreta bila je i ta da Đilas bude kandidat PSG za gradonačelnika Beograda, ali je Đilas taj poziv odbio jer je, kako se tvrdi, protiv raslojavanja opozicije.

Janković je, naime, kako tvrdi izvor "Blica", nedavno kontaktirao nekadašnjeg gradonačelnika Beograda i bivšeg lidera Demokratske stranke, jer je u potrazi za kandidatom za prvog čoveka prestonice pred beogradske izbore. U tom razgovoru spomenuto je i da bi Đilas mogao da bude kandidtat PSG za gradonačelnika.

Međutim, iako razmišlja da se vrati u politiku, Đilas je odlučio da Jankovićeva opcija nije najbolji izbor ni za njega, a ni za samu opoziciju.

"Janković je samo jedan u nizu političkih aktera koji su Đilasu ponudili saradnju, a očigledno je da je prihvatljiv kao kandidat zbog menadžerskih sposobnosti. Međutim, Đilas je to odbio jer smatra da razjedinjeni izlazak opozicije umnogome umanjuje šanse za uspeh. On smatra da ujedinjena opozicija, a ne raštrkana na trista strana ima veće izglede da ostvari dobre rezultate", objašnjava izvor "Blica".

S druge strane, Janković tvrdi da nije nudio saradnju Đilasu. "Netačne su vam informacije", porunčio je Janković "Blicu".

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti