O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Roditelji pobedili vrtiće na sudu, vraćaju 3.000€
07. Septembar 2017. godine
Viši sud i Apelacioni sud u Beogradu doneli su prve pavosnažne presude kojima se roditeljima dosuđuje naknada štete zbog preplaćenih cena vrtića.
Portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić kazala je za Blic da roditelji koji su dobili pravosnažne presude mogu da se obrate tuženoj strani radi naplate štete, a tužena strana ima mogućnost da sama izvrši dobrovoljnu isplatu u roku od 15 dana od dana prijema presude.

"Ako se presuđeni iznos ne isplati dobrovoljno, roditelji mogu da pokrenu izvršne postupke za naplatu odštete", rekla je Piljićeva i dodala da su sudovi saglasni da svojstvo tuženih u ovim parnicama mogu imati grad i vrtići kao solidarni dužnici, a da je na roditeljima izbor da li će tužiti oba, ili samo jedno od njih.

Oko 13.000 roditelja u Beogradu podnelo je tužbe jer su od 2010. do 2014. godine plaćali vrtić skuplje nego što je to zakonom bilo propisano.

Sume koje bi trebalo da im budu isplaćene razlikuju se od slučaja do slučaja, a nekim roditeljima će biti isplaćeno i više od 3.000 evra.

Kako navodi Blic, sada se čeka reakcija grada, jer su čelnici Grada Beograda prethodnih godina najavljivali da će postupiti u skladu sa sudskim presudama kada budu donete.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti