O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Đorđević: Nisam srećan klupom, potcenili druge igrače
11. Septembar 2017. godine
Selektor Srbije Aleksandar Đorđević istakao je slab doprinos rezervnih igrača u pobedi nad Mađarskom (86:78) u osmini finala Evrobasketa.
"Orlovi" su teže nego što se očekivali savladali severnog suseda, ali selektor smatra da su igrači možda bili i preopterećeni važnožću duela.

"Dobro smo se pripremili za utakmicu, bez obzira što je to bila Mađarska izuzetno ih poštujemo. Mislim da su bili sjajni na ovom prvenstvu. Odlično smo se spremili za njihovu dvojicu najboljih igrača u napadu, Hangu i Vojvodu. Posebno smo sjajno čuvali Hangu što je bio jedan od ključnih detalja. Dobro smo otvorili utakmicu, a onda se dogodio stari dobri trenutak “lako ćemo“. Spustili smo ruke, nismo dali sve od sebe na terenu. Nisam srećan ni kako su rezervni igrači reagovali, onim što su doneli na parket. Što je možda i razumljivo, tu su neki igrači koji su prvi put u ovakvim ulogama na ovakom prvenstvu. To je možda ostavilo neki pritisak jer su ovo drugačije utakmice u odnosu one u grupi. Ali to je sve normalno, sve ide sa iskustvom. U svakom sučaju, sve vreme smo kontrolisali utakmicu i priveli je kraju", rekao je Đorđević.

Kapiten Mačvan bio izuzetno samokritičan

"On ima tu crtu, izuzetno velikodušnu i hrabru da kaže kada neke stvari ne uradi dobro. To je za svaku pohvalu i ja to izuzetno cenim. Međutim, malo po nekad može i da iz te kapitenske uloge to isto traži i od nekog drugog. Možda samo primerom pokazuje drugima, ali on je izuzetno inteligentan momak i igrač i dobro zna šta i kako treba da promeni i poboljša. Ne samo on, nego svi mi. Ne treba tražiti perfekciju u svakoj utakmici, zbog toga je takmičenje interesantno, zato je ovo EP i fenomenalno jer neka ekipa koja nije najbriljantnija dođe do dobrog rezultata i uspeha i obrnuto. Kroz razgovor ćemo doći do potrebnog mira da na pravi način pristupimo utakmici", prokomentarisao je Đorđević stav svog kapitena.

"Možda smo bili i preopterećeni važnošću u nekim trenucima, ali smo dobro otvorili utakmicu. Bez obzira na sve utakmica je imala svoj tok, gore-dole, što je možda i razumljivo. Kontrolisali smo skokove u većem delu utakmice, možda je bilo nekoliko u prvom delu koje smo morali da “skinemo” i dobijemo više od te dominacije u skoku. Moramo mnogo bolje da odradimo tranziciju i dođemo do laganih poena. Mnogo izgubljenih lopti protiv samo šest Mađara (15). To je jedna od stvari koje moramo da popravimo", dodao je selektor.

Srbija je sjajno zaustavila ključne igrače Mađarske, pre svega Adama Hangu koji je postigao samo jedan poen na meču, a imao je prosek od 17,3 na EP.

"Ove druge petorke su nama pravile probleme. Ne one na koje smo se koncentrisali. Uđu igrači koje naši možda ne poznaju, uđe Perl, Ferenc koji je fenomenalan šuter. Od njih smo mi popili dosta prodora i trojki, možda smo ih malo potcenili, iako ne volim tu reč", istakao je Đorđević.

Povezane vesti:
* Dabl-dabl Kuzmića, Srbija s mukom savladala otpisane Mađare!
* Bogdan: Posle starta smo mislili – biće lagano...
* Skromni Kuzmić: Najvažnije da smo pobedili

Naš tim je posle tri teška rivala (Letonija, Rusija, Turska) imao uslovno rečeno tri laka (V. Britanija, Belgija, Mađarska), pa se očekuje da “Orlovi” ubace u veću brzinu u nastavku takmičenja.

"Nadam se da hoćemo, to nam je potrebno. Naši igrači su veoma koncentrisani, možda i previše. Trebalo bi više da uživaju u trenutku, u takmičenju, u četvrtfinalu. Mnogi od njih su tu prvi put, u drugačijim ulogama. Verujem da imamo to u sebi, samo je potrebno da iznesemo na teren. Da prestanemo sa pričom, intervjuima, obećanjima, da pričamo samo na parketu", naglasio je selektor.

Srbija i Italija igraće u sredu, verovatno od 20:30. FIBA će termin saopšti tokom nedelje veče.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti