O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Muslin: Kežman vodio hajku, ne dam polusvetu...
01. Novembar 2017. godine
Slavoljub Muslin, doskorašnji selektor Srbije, otkrio je za "Večernje novosti" zbog čega je napustio klubu ‘Orlova’.
Muslin od ponedeljka zvanično nije selektor Srbije, pošto je sa njim raskinut ugovor nakon višednevnih pregovora.

"Menadžer Milinković-Savića (Mateja Kežman, op. a.) vodi u žutoj štampi hajku protiv mene. Nalazio je za sagovornike neke bivše fudbalere da tvrde kako Sergej mora da igra. Tog menadžera možda nekako i razumem, jer želi da zaradi velike pare na Sergejevom transferu. Ja i danas tvrdim da je Milinković-Savić dobar igrač, baš kao i Ljajić, ali je kod mene prednost imao Tadić, koji je u poslednjim kvalifikacijama bio treći najproduktivniji evropski igrač. Podsećam da je Ljajić do sada odigrao 23 meča za Srbiju, dao je ukupno tri gola, a u kvalifikacijama za EP je na sedam mečeva dva puta tresao mrežu. Dakle, Sergej i Ljajić su imali jaku konkurenciju. Zbog svega ovoga ne razumem hajku i blaćenje, jer su igrači, moj stručni štab i Goran Bunjevčević ispunili zadatak koji je bio pred nama", rekao je Muslin za "Večernje novosti", a onda i dodao:

"Koliko se pričalo o Sergeju, očekivao sam da ga reprezentaciji Srbije preporuči čak i papa koji živi u srcu Rima i mogao je često da ga vidi u dresu Lacija".

Nekadašnji trener Crvene zvezde i brojnih evropskih klubova nije dozvolio da mu se drugi mešaju u posao.

"Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i nikada se to neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvet sastavljaju tim".

Njemu je zamerano što nije forsirao mlađe igrače.

"Da bi se mladi uključili u rad sa A selekcijom, treba malo više vremena. Proces je dug, a naša mlada reprezentacija je imala najčešće iste termine svojih mečeva kao i seniorski tim. Uostalom, polako smo uvodili mlade u tim, mislim tu pre svega na Gaćinovića i Maksimovića. Uvek sam govorio da je Milinković-Savić dobar igrač, ali je morao da ispuni određene uslove da bi se pojavio i u A timu".

Ipak, i više nego uspešno je uradio ono za šta je doveden.

"Želim da pričam samo o suvim činjenicama. Ja sam svoj zadatak ispunio. Srbija ide na Mundijal kao prva u grupi. Podsećam da su mnogi za našu ekipu govorili da su u njoj gubitnici, iako su neki od igrača u prošlim kvalifikacijama za EP u Francuskoj bili nešto mlađi i igrali u mnogo boljim klubovima. Zatim, konstantno se pominje da smo igrali u slaboj grupi. Podsećam da sam Srbiju preuzeo u maju prošle godine, kada je ona bila 56. na FIFA rang-listi. Baš u tom periodu su Austrija, Vels i Republika Irska bili učesnici EP, Vels i polufinalista. Vels je tada bio 12, Irska 23, a Austrija 31. na toj listi. Mi smo u grupi sa ovim selekcijama bili prvi, imali šest pobeda, tri remija i samo jedan poraz", zaključio je Muslin uz dodatak da se više neće oglašavati po ovom pitanju.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti