O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
U Kinoteci otvorena izložba srpskih i japanskih umetnika
15. Novembar 2017. godine
Multimedijalna kolektivna izložba srpskih i japanskih umetnika na temu TABOO otvorena je večeras u Jugoslovenskoj kinoteci.
Otvaranje izložbe predstavlja početak dvodnevnog programa Japansko-srpskog festivala filma koji će večeras i sutra biti održan u Jugoslovenskoj kinoteci.

Među radovima koji su se našli u postavci izložbe su i fotografije Dragana Kujundžića, jednog od urednika u agenciji Tanjug.

Postavku izložbe čine radovi Alise Matović, Irene Fabri, Bojana Đorđevića, Danijele Jović, Katarine Pavlović, Branislava _Radišića, Zorana Ćumura, Milene Bosnić, a specijalni gost je Yaya Matsuo. Marjan Vujović, upravnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke, napomenuo je da mu čini zadovoljstvo što se sličan festival istovremeno odigrava u Tokiju.

"Ovo je kuća filma i ovakav festival predstavlja retku priliku da se promovišu kratki filmovi. Ta ostvarenja su veoma zanimljiva forma koja može da ponudi izuzetan sadržaj", kazao je Vujović.

Pre početka filmskog programa večeras je održana tribina "Tabooliranje" na kojoj su o rušenju tabua govorile Sandra Mančić, predsednica UG Sunce obolelih od HIV virusa, Helena Vuković, aktivistkinja za trans-prava UG Egal i Biljana Cincarević, umetnica i aktivistkinja.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti