O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Skupština Srbije nastavlja sednicu o budžetu
07. Decembar 2017. godine
Skupština Srbije nastaviće sednicu na čijem dnevnom redu je predlog državnog budžeta za 2018. godinu i još 30 zakona.
Sednica je počela u sredu, a dnevni red je utvrđen posle gotovo devet sati zasedanja.

Vladajuća većina odbila je da uvrsti u dnevni red zakone i incijative koje je predložila opozicija.

Opozicija je uputila zajednički protest zbog načina zakazivanja sednice i objedinjavanja rasprave o svih 30 zakona i predloženom zakonu o budžetu za narednu godinu.

Predloge budžeta i seta finansijskih zakona poslanicima je obrazložio ministar finansija Dušan Vujović kojeg su poslanici opozicije ometali u izlaganju, pa je sednica na kratko bila prekinuta.

On je rekao da je predloženi budžet razvojni jer je više novca opredeljeno za kapitalne izdatke, a da će i pored povećanja plata i penzija deficit državne kase biti rekordno nizak, odnosno 28,4 milijarde dinara, što je 0,6 odsto procenjenog bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Budžet za 2018. godinu, čiji su prihodi 1,178 milijardi, a rashodi 1.207 milijardi dinara, planiran je na osnovu procene da će rast BDP-a biti 3,5 odsto a inflacija 2,7 odsto.

Predloge zakona koji su na dnevnom redu sednice Skupštine a nisu iz oblasti finansija danas bi trebalo da obrazlažu ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

Sednica je zakazana za 10 časova.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti