O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Derbi u svetu: "Krvava bitka", "Erupcija nasilja", "Najhaoti...
14. Decembar 2017. godine
Koliko god fudbaleri beležili dobre rezultate i promovisali Srbiju na lep način, toliko nas huligani brukaju i šalju u svet najgoru moguću sliku.
Iako je ove godine srpski fudbal doživeo renesansu plasmanom reprezentacije na Mundijal, te prvim zajedničkim prolećem Partizana i Zvezde u evrokupovima, huligani su ti zbog kojih svet naš fudbal gleda samo kroz prizmu nasilja.

"Krvava bitka", "Erupcija nasilja", "Najhaotičniji derbi" su naslovi kojima su evropski, pre svega britanski mediji ispratili 156. okršaj beogradskih velikana.

Evropski mediji prenose da je derbi rezultovao sa 17 povređenih osoba i užasnim slikama nasilja na tribinama, a engleski Skaj svoj šturi izveštaj u kojem su usput navedeni rezultat i strelci zaključuje da su problemi na tribinama redovna pojava na derbijima od raspada bivše Jugoslavije 1992. godine.

Australijsko izdanje portala "Jahu" (Yahoo) pita da li je beogradski derbi najhaotičniji duel na svetu, te ističe nenormalnu pirotehniku na tribinama uz bacanje baklji blizu igrača, te navijačku pesmu dok traje haos na tribini i policiju naviknutu na takve scene.

Za dva meseca Partizan i Zvezda će igrati šesnastini finala Lige Evrope protiv Viktorije iz Plzenja i moskovskog CSKA, timova iz zemalja kojima huliganizam takođe nije samo "ružna prošlost", a posle ovih slika iz Humske, nemamo pravo da se bunimo ako UEFA nastavi da brutalno kažnjava naše klubove i zbog najmanjih problema na tribinama.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti