O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Mediji: Tajni sastanak Đilasa i Šutanovca o izborima
15. Decembar 2017. godine
Bivši gradonačelnik Beograda, Dragan Đilas, i lider DS Dragan Šutanovac, sastali su se nedavno a sastanak je trajao nešto više od jednog sata, piše "Blic".
I Đilas i Šutanovac potvrdili su za "Blic" da su se videli i razgovarali, ali nisu želeli da otkrivaju detalje susreta.

"Videli smo se i razgovarali kao što se viđam i sa svima drugima koji planiraju učešće na gradskim izborima", rekao je Šutanovac.

Đilas je izjavio da može da potvrdi da je sastanka bilo, ali da ništa konkretnije ne može da kaže.

"Razgovarali su o izborima, o načinima da opozicija smeni vlast u Beogradu, o tome kako obezbediti da uslovi budu fer. Djilas je onda rekao da bi voleo da ga demokrate podrže na izborima", navodi sagovornik "Blica".

U intervjuu koji je dao za NIN, Đilas je rekao da veruje u mogućnost da bude kandidat jedne kolone i da će se lako postići dogovor ako predsednici stranaka budu prvo Beogradjani, pa tek onda stranački lideri.

I Šutanovac je više puta izjavio da veruje da je dogovor opozicije i dalje moguć, kao i da DS insistira na programskoj koaliciji, što znači da su Dveri i ostale desno orijentisane stranke za DS neprihvatljive.

On je to rekao više puta nakon što je Saša Janković pre nekoliko meseci iznenada raskinuo saradnju sa demokratama zbog, kako je tada rekao saradnje lidera DS sa Aleksandrom Vučićem.

Kako navodi sagovornik "Blica", Šutanovac se nije izjašnjavao niti je govorio o šansama da DS podrži Đilasa.

"Šutanovac je nastupio sa pozicije nekog ko će se kandidovati na nastupajućim gradskim izborima. Đilasov problem mogao bi da bude odsustvo stranačke infrastrukture i aktivista članova koji bi radili kampanju na terenu i u tom smislu DS bi bio koristan, ali je u ovom trenutku podrška još neizvesna", navodi sagovornik "Blica".

Kako "Blic" saznaje, pre izvesnog vremena održane su sednice svih 17 beogradskih opštinskih odbora DS i svi su doneli odluku da DS na izbore treba da izađe sa svojim kandidatom.

Prethodno je u oktobru bila održana sednica Predsedništva DS, zajedno sa članovima poslaničkog političkog kluba i tu je takodje odlučeno da DS ide sa svojim najjačim kandidatom, ali da i pored toga ostaje otvoren za saradnju sa svima koji dele njihove vrednosti.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti