O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Opozicija o Đilasu: DJB, LDP i Nova neće, DS "otvorena"
18. Decembar 2017. godine
Poslanik DS Balša Božović izjavio je da će ta stranka razgovarati s Draganom Đilasom o beogradskim izborima.
On je dodao da DS neće biti prepreka u stvaranju širokog opozicionog fronta.

Božović je naveo da je DS najavila ranije da će imati svog kandidata, ali su otvoreni za razgovor s Đilasom.

"DS će sigurno razgovarati s Draganom Đilasom. Saša Janković se nije kandidovao na ovim izborima. DS je rekla da će imati svog kandidata, ali smo mi otvoreni za razgovor s Draganom Đilasom, otvoreni smo jer DS ništa neće uraditi kako bi onemogućila stvaranje jednog širokog fronta za Beoegrad", rekao je Božović za N1.

Da podsetimo, lider DS Dragan Šutanovac izjavio je ranije da će ta stranka na beogradskim izborima imati svog kandidata.

Predstavnik Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović je kazao večeras agenciji Beta da Dragana Đilasa neće podržati.

"Za nas je on samo gradonačelnik Beograda koji je prethodio sadašnjem gradonačelniku Siniši Malom i koji je prethodio svemu što se sada dešava u Beogradu", kazao je Veselinović.

Dodao je da je je problematično to što je ideja koncepta lidera koji sve okuplja problematična, jer je suprotna onome za šta se zalaže Inicijativa.

"Neki lideri su se dogovorili šta treba da bude, a nisu nikoga pitali", kazao je Veselinović agenciji Beta. Veselinovi je nave da će građani na izborima u Beogradu birati odbornike, a ne gradonačelnika neposredno.

Za beogradske izbore Dragan Đilas ne može da računa na podršku Liberalno demokratske partije (LDP), pokreta Dosta je bilo (DJB) i Nove stranke, dok se Narodna stranka Vuka Jeremića i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića još nisu izjasnile.

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković je danas kazao da očekuje da će Đilas biti kandidat grupe građana - "Demokratskog bloka koji želi slobodan Beograd i slobodnu Srbiju".

Janković je na sastanku sa Draganom Đilasom kazao da su organi Pokreta doneli odluku da se za beogradske izbore formira zajednička lista što većeg broja partnera na čijem čelu će biti Dragan Đilas kao "najbolji kandidat za gradonačelnika u ovom trenutku".

Narodna stranka saopštila je da će u cilju dolaska do zajedničke programske platforme i zajedničkog kandidata za gradonačelnika u narednim danima obaviti razgovor sa Draganom Đilasom.

"Narodna stranka se zalaže za jedinstveni nastup autentične opozicije na beogradskim izborima, i u tom smislu će uložiti maksimalan napor da se dođe do zajedničke programske platforme i zajedničkog kandidata za gradonačelnika", navodi se u saopštenju stranke.

Dodaje se da je na sednici predsedništva Narodne stranke, koja je održana večeras povodom predstojećim beogradskim izbora, doneta odluka da se narednih dana obavi razgovor sa bivšim gradonačelnikom Beograda i bivšim predsednikom Demokratske stranke Draganom Đilasom.

Tim Narodne za razgovore o predstojećim beogradskim izborima čine predsednik stranke Vuk Jeremić, potpredsednici Siniša Kovačević, Zdravko Ponoš i Nikola Jovanović, kao i šef Pravnog saveta Vladimir Gajić, navedeno je u saopštenju.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti